Köpråd: bakhjulsdrivet (trodligen bmw)

Är nu i tankarna på att sälja iväg min kära s40 då jag saknar bakdrivet förmycket! Men har lite problem att bestämma vad man vill ha!? Gått och funderat på en bmw e30 alt en 240 el liknande men vet inte... Har satt en budjet på ca 20-25 tusen och för det skulle jag vilja hitta en bil som inte kostar allt för mycket men att det finns någon häst i den;) Någon som har något vättigt förslag på en fungerande bakhjulsdriven bil eller plus och minus på bmwn och volvon så är det bara att skriva ner! Behöver inte skriva 740 el 940 då dessa redan gått bort!



Svar på inlägget: Köpråd: bakhjulsdrivet (trodligen bmw)



Börjat snöa in på bmw 3 serie e30, e36 e46 så om någon har något positivt, negativt eller värt att veta om dessa?


e36 325 eller e36 328 med 325 insug. e30 börjar bli sällsynta och dyra, dessutom är ju m50 lite roligare än m20.


Alla tre modellerna är bra grunder att stå på, men jag tror tyvärr inte E46 ryms inom budget framför allt inte om du vill ha en stark sexa under huven. E30 är en beprövad och körglad grund att stå på, men samtidigt som modellen är populär är utbudet av fräscha bilar inte så stort och priserna relativt höga. Dessutom har modellen lite sämre motorer i form av BMW`s M20 istället för nyare generationer som har den nästan skottsäkra M5x-maskinen, och E30 har i grunden inte samma balans och förutsägbara beteende som präglar senare generationer. Personligen tycker jag 328i E36 är mest bil för pengarna med den budget du har, den har klart godkända prestanda original men eftersom insuget är speciellt näst intill strypt kan du med enkla medel plocka ut nämnvärt mer effekt än original 193hk. En annan fördel med 328i är att den fanns som kombi, en så kallad Touring på BMW-språk. Något som inte är eller har varit riktigt populärt bland yngre, så vill du minska risken för att köpa en slutkörd ungdomsbil kan du alltid leta efter en 328iT med barnstolar i bland annonserna. Lycka till!


Kan inte riktigt hålla med om att 328 är mest bil för pengarna, då ligger 325 bättre till eftersom en fräsh 328 går för nästan m3 e36 pengar av någon anledning. De ligger onödigt högt i pris och man får en tidig e46 med 6a för samma peng som en dugligt fräsh 328. En 328 för runt 20 papp är inte fräsh, kollat på massvis och inte hittat någon som är fräsh inom den prisklassen, då ligger oftast touring bättre i pris ändå. Några ex: En touring, dock gått en bit och är inte vattenpumpen bytt så ska den bytas snarast möjligt då de håller i ~25k mil, gäller alla m5x motorer. Dåligt utbud på bilder och svårt att veta hur fräsh den egentligen är men ser helt ok ut på den bilden som är ganska dålig så förlitar mig inte på den. http://www.blocket.se/gavleborg/BMW_328 . =4&w=3 En till synes fin 4 sedan med motorbyte gjort. Ser ganska välvårdad ut och är en av de fräshare jag sett i sin prisklass http://www.blocket.se/ostergotland/Bmw_ . =4&w=3 Coupé som ligger hyffsat i pris, man kan dock misstänka att den är rätt hårt körd men inget som är säkert. Lite smaklös styling enligt mig och mycket annat bmw folk vilket gör att priset faktiskt sänks och är ett tecken på att de ofta är ganska hårt körda, dock inte gått så långt istället men samma ägare så länge är ju ändå ett bra tecken. http://www.blocket.se/kalmar/BMW_328i_C . =4&w=3 En riktigt fräsh 328, dock en cab men ganska lågmilad och fin med snygga fälgar och väl omhändertagen, hyffsat utrustad men det är en import och ändå ligger denna i m3 pengar http://www.blocket.se/blekinge/BMW_328_ . =4&w=3 Billig 328, gått ganska långt och är garanterat en ungdomsbil som är hårt körd och stylad därefter. Smaken är som baken men bakkjolen är verkligen inte passande för e36 tycker jag då. Står inget om vattenpump/remmar eller så men den är ju billig iaf så antar att något inte är helt rätt med den. http://www.blocket.se/vasternorrland/St . =4&w=3 Så min slutsats är att det är säkrare och lättare att hitta en fin 325 för de pengarna och den motorn är ganska pigg den med. Hade den i min stora e34 och det dög att frakta arslet med och leka runt med lite var inga problem alls. Ska tilläggas att motorerna, både m50 i 325 och m52 i 328 är riktigt stabila maskiner med kamkedja som inte har några direkta svagheter förutom just vattenpumpen som brukar ge upp efter runt 25k mil så man ska inte bli allt för avskräckt av milen.


Okok tack båda för svaren och tror nog att det blir en 325. Skulle kunna gå upp i pris om det som jag vill ha gjort på bilen är gjort, dvs coils och ett par fina fälgar! Hade oxå en e34 i vintras, startade i ur och skur, en riktig toppenbil! Nu är det ju så att jag inte har den bästa kollen på BMW, så finns det någonting man ska kolla på när man tänkt köpa en?


Här finns info: http://autopower.se/Guider/Begagnatguiden/E36/


Viscokopplingen till fläkten så den går ordentligt, leta efter rost vid skärmkanter, baklucka och framme vid lyktorna på huven, mycket stenskott där som kan orsaka rost. Vad det gäller motorn är det inte så mycket, har den gått närmare 25k så bör vattenpumpen bytas eller vara bytt, även om den inte gått sönder så byt av säkerhetsskäl. Även lambdasonden är något som kan fela, bytte själv på min m50 då den blev lite orolig på tomgång och förbrukningen skenade iväg, dvs den fettade på som bara den. Kolla diffbussningar och ja, lyssna efter klonkande ljud när du kör helt enkelt eftersom de ofta kan vara ganska hårt körda så får ju bussningarna leva med det också och slits därefter även om det faktiskt sitter ganska bra bussningar original. Känns bilen lite vinglig och det är ett dunkande ljud vid gaspådrag och när du släpper på gasen är det troligt att silentblocken är slitna och behöver bytas. Klonkande ljud vid hårdare gaspådrag och tuffa starter kan också vara slitna drivaxlar men det är inte så vanligt utan gäller ju generellt för alla bilar. Det mesta är ju sånt som är vanligt att man kolla efter på alla begbilar men just detdär med silentblock, vattenpump och lambdasond är lite modellspecifikt. Sedan eftersom det är lite sportigare bilar så kan ett tecken på att de varit hårt körda vara att den är väldigt slapp i växellägena men det är ju också något som kommer med tiden om bilen gått långt så behöver inte betyda att bilen varit misshandlad. Det är oftast bara bussningarna till spaken som behöver bytas då, i värsta fall kan linkaget vara lite glappt och då behöver det bytas om du inte kan leva med det, växlarna går ju i ändå. Men det är ju inget som är specifikt för bilen utan gäller för alla bilar, växellådorna är annars väldigt stryktåliga och inget som du behöver oroa dig över öht då de klarar effekter över det dubbla som är original, mycket stabila grejer.


Har kört samma 240 i 6 år och en jävla massa tusen mil och är uppväxt med dessa, toppenbilar! Charmiga, snygga, trevliga kvalitetsbilar, en av få volvomodeller som tilltalar mig. Utbudet är dock lite begränsat om du vill ha en med en massa hk redan vid inköp... Hade inte Volvo 240 funnits skulle det nog bli en Mercedes 190, eller modellen större bra grejjer det med. Är heller ingen diggare av 740/940. Och så detdär med att 240 och Mercedes i den åldern rostar så är det mkt skitsnack. Bara man sköter bilarna skapligt så är det ingen fara. Men visst, de är inte av rostfritt stål.


Tacktack kommer skriva ut och ha som mall;)






Jag upplever i alla fall att 325i och 328i har en hyfsat jämn prisbild, visst finns det några exemplar som stuckit iväg i pris både av 325i och 328i. Men att någon kräver 100.000:- för en 328i betyder inte att han får det och absolut inte att bilen är värd det, endast en duktigt okunnig person hade köpt den bilen. Sedan är 328i nyare än 325i, och ofta bättre utrustade, det påverkar förstås prisbilden något. Men visst, en 325i är i mångt och mycket samma bil och knappast sämre än en 328i. Den senare har dock små fördelar som gör att jag personligen siktat efter en sådan, dyker istället en kanonfin 323i eller 325i upp hade jag självklart inte uteslutit dessa på grund av motorn.


Okok bra att veta... Men är dessa dyra i bensinkostnad? Eller ligger de runt 0.8-0.9l/milen?


Det låter rimligt, 0.8-1L/mil skulle jag säga beroende på hur och framför allt vart (Stad/landsväg) du kör. Jag har den tyngre varianten av gasfot, kör lite lata kortsträckor ibland och drar en del släp. Min före detta 328i Touring från 1995 drog dock 0.89L/milen i snitt mätt över flera tusen mil.


Jag hade köpt mig en bmw E30 och sedan modifierat den undan för undan tills jag fick den som jag ville:) Mest för att den är så jävla snygg, tror inte den är bättre än nyare bmw utan snarare tvärt om men det är lite av en drömbil för mig och en modell jag någon gång skulle vilja köpa för att sedan byta motor osv i och få en riktigt grym bil. Men detta är som sagt inte det ekonomiska/smarta valet:)


Skulle nästan gjort så om man hade den kunskapen och de pengarna;)


Låter bra det!


http://mobil.blocket.se/vi/41842963.htm något att gå på?


Köp en med VANOS istället, kom väl -93 eller -94 tror jag.


okok ingen aning vad vanos är för något;) förklaring? var utre på blocket idag och kollade och blev ruggigt sugen på denna men tyckte att den var förvånansvärt billig? jag som inte har någon koll eller ligger de i denna prisklass nu för tiden? http://www.blocket.se/jamtland/BMW_E46_ . =8&w=3



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka