Köpråd Volkswagen Lupo 1,4L

Tänkte kolla på en Lupo till tjejen men behöver lite tips om vad man ska tänka på när man köper en. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd Volkswagen Lupo 1,4L



1,4-litersmotorn i Lupo och Polo från tidigt 2000-tal är inte speciellt förtjust i kyla. Lupon jag hade var inne på sin andra motor och tredje topp på grund av samma fel, dvs. isproppar i antingen vevhusventilationen eller i anslutning till oljetråget. De senare årsmodellerna fick, vad jag förstått, någon form av värmare på vevhusventilationen för att motverka vinterproblemen, men det kan jag inte svära på att det stämmer. Kolla så att all el fungerar som den ska och att tomgången inte låter ansträngd eller hostig. Det är väldigt vanligt att spjällhusen kläggar igen, vilket gör att bilen gärna dör när den står på tomgång. Det man gör då är att man helt enkelt tar loss spjällhuset (tar 10 minuter) och rengör det med exempelvis förgasarrengöring för att sedan sätta tillbaka det. Har man kopplat loss kablarna måste man göra en spjällkalibrering. Detta kan man antingen låta en VAG-verkstad göra, eller så gör man det själv med en laptop, en sladd för 150kr och programmet Vag-Com (VCDS). Lupon har av någon anledning inte ABS-bromsar, något jag saknade. Det kanske fanns som tillval? AC är inte heller något jag vill vara utan och det är ett tillbehör som inte verkar speciellt vanligt.


Det är en Lupo av årsmodell 2000. Ringde han precis och tydligen jobbade han själv på VAG och den har varit servad där hela tiden. Nu har man lite mer kött på benen iaf Tack så mycket för snabbt svar!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka