Audi a6 2.7 biturbo bra dålig bil.?

Ska köpa mig en Audi a6 2.7 biturbo 2004. Nått man ska kolla efter.? bra dåliga saker? Tacksam för svar.



Svar på inlägget: Audi a6 2.7 biturbo bra dålig bil.?



Du borde nog ha "köpråd" med i rubriken! Testat sökfunktionen?


Kolla hur mycket pengar du har på reparationskontot. Det är dyra rackare att reparera. Turbona rasar ofta på dom. Är stora servicen gjord, den med vattenpumpsbyte? Skaffa dig en Audimek som kompis. (Råd från en Audimek). Jag funderade på en sån innan jag köpte BMW:n, men jag blev avrådd att köpa en.


Viktigt att motorn går dom sen ska och inte ryker. Kolla glapp i framvagn och bakvagn, både leder och bussningar. Rost i dörrar, baklucka och skärmkanter. Växelådan måste fungera bra. Audi är trevliga bilar, men tyvärr finns det egentligen ingen som är riktigt bra, det är det intrycket jag fått iaf. Kvalitén är dålig överlag, och oacceptabelt låg på vissa grejer, men kvalitetskänslan är okej, och när bilarna fungerar som dom ska, då är dom helt sjukt jävla underbara.


Min bror hade en sådan för ett par år sedan, en 6-växlad manuell. Man åker gött i dem. Undervik automatare, då lådorna är sisådär..... De läcker gärna olja, och är orginal rätt trötta...... och törstiga..... Framvagnen är usel, precis som alla andra VAG från den tidsperioden. Brorsan var rätt besviken på sin och ångrade att han inte behöll sin S4 C4 4,2 han hade innan.....


04an var väl sista årmodellen så mycket av detta kanske är fixat men skadar inte att kolla i vilket fall: På quattron: packboxar i distributionslådan o bakaxel. Fick läck mot lådan till både på S6an o A8an jag hade innan. Du ser det inte även om du går under o kikar men sotar du ur bilen ordentligt vid provkörning o det börjar lukta bränt är det troligen olja som droppat från distributionslådan ner på kattarna. Dock relativt enkelt o billigt att åtgärda. Sekundärluftpumpen ger upp rätt ofta eller börjar föra oväsen emellanåt pga ett lager som ger upp och/eller spruckna slangar. På automaten finns det ngt plaströr till kylningen av lådan som kan börja läcka. 50 spänn i delar, tusentals kr i arbete eftersom lådan måste ner. Dräneringen under kupefiltret kan sätta igen så det flödar in vatten i kupen och dränker div elektronikboxar i golvet = bilen kaputt eller ditt bankkonto tomt efter reparationen. På avanten är det vanligt att bakrutetorkaren kärvar ihop, och spolningen med. Bryr du dig inte om spolningen så se iallafall till att den är pluggad så den inte bara hoppat av å spolar rakt in i bakluckan. Fönsterstyrningar som går sönder är vanligt = rutan går ner enkelt men hänger sig på uppvägen. Som tidigare nämnts rätt slö för effekten som automat både i biturbo o V8 form, och automaten har inget vidare rykte heller. Dock bra trimpotential åtminstone som manuell eller om du har automat och bra nerver. Vissa påstår att framvagnen vart bättre efter faceliften men jag kan varken bekräfta eller dementera det men jag personligen hade inga stora problem med mina 2 bilar med samma design. Bytte ett par länkarmar o en styrled på varje och det var bilar jag körde mellan ca 10k mil och 16-17 tusen så det tycker jag är helt OK när det ändå rör sig om slitdelar. I övrigt en solid bil. Väldigt bekväm o spec efter faceliften 02 fortfarande rätt trevlig design. Personligen skulle jag inte köpa en utan Recarostolar och Bose stereon.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka