Köpråd: Honda Civic

Hallå Garaget! Jag är en 17-årig kille som nu är ute efter en förstabil som jag kan övningsköra i och göra i ordning till man blir 18. Jag har kollat mycket på 740 och bmw men sen kom jag på att man kanske ska ta något som är bränslesnålare. Jag har alltid gillat jdm osv. så jag sökte lite snabbt på civic på blocket. På blocket hittade jag en Civic som jag fastnade för. En röd 95:a med 16V 1,5l V-tech motor. Den kräver lite kärlek, den har lite lacksläpp och är dåligt spacklad på bakskärmen. Men i övrigt ser den jätte fin ut. Den är importerad till Sverige på 90-talet. Frågan är då om det är ett bra köp för 7500kr (kommer nog gå att pruta lite )? Och hur vet man vilken bokstavskombination det är, ek, eg och sånt? Känns som om bilen har mycket potential som ett framtida jdm-projekt. Och vad ska man se upp med på dessa bilar, förutom rost då?



Svar på inlägget: Köpråd: Honda Civic



ek och eg är kaross koder släng upp länken här så kan vi lättare bedömma om det är ett bra köp eller ej


Oj haha jag glömde länken... http://www.blocket.se/alvsborg/Honda_Ci . 17&w=2


kan nog va ett ok köp om det inte är för mycket rost de flesta eg jag har kollat på har varit ganska rostiga. räkna även med en hellack för att få det helt bra, om du nu är så noga


Jo tanken är att ha den ett bra ta så då kan nog en hellack inte vara ett så stort problem


någon som vet vad motorn i denna civicen heter? http://www.blocket.se/alvsborg/Honda_Ci . 17&w=2


det där är en eg modell, den vanligaste. Och det är ingen vtec vanlig 1,5 med 89hk. Går väldigt bra endå ! bakskärmarna kan man ju bara byta och lacka till lite snyggt, är ju inte direkt värt en hellack om du nu inte kan lacka själv. Använd dig av 2k lack från bilfarg.se ist så kan du få det att se bra ut. bussningar brukar ge med sig på dessa bilar men det är en billig åtgärd. Finns mkt skoj till dessa bilar!


Det är faktiskt vtec i den, trots att folk inte räknar den som vtec. den är en civic vei O som sagt, kolla rosten, specielt skärmkanter. Det är rosten som brukar ta kål på dessa bilar


Antar att det finns många bra sidor där man kan köpa saker till denna modell.. Bara jag som inte hittar dom Så är det någon som skulle kunna länka lite sidor men delar till denna civic?


Vad är du ute efter, styling eller prestanda. Finns massor av sidor, bara att googla "civic eg"






sök civic 92 på ebay, finns allt till EG kaross EG/EH: 92-95 EK/EJ: 96-00 EP/EU: 01-05 FN: 06-12



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka