Köpråd - Audi? Passat ? Opel?

Jag har nu bestämt mig för att det är dags att börja spara ihop till en ny bil och låta min gamla audi 80 gå vidare. Jag var först inne på en Audi A4 eller A3 men fick då höra att jag lika gärna kan skaffa Passat. De jag tittar på är på A4orna och Passat är 1,8 turbo och A3 1,6 . Gärna även där med turbo. Hur jag kom in på Opel vet jag inte, men jag har tittat lite på Astran och Selectan, femdörrars då så hunden kan sitta i bak. Opeln verkar dock väldigt trög och lite si så där kvalitetsmässigt? Jag vill ha något som har lite kraft och lite fart. Eftersom jag pluggar vill jag heller inte att den ska vara alltför dyr att laga och äga eller köpa (köra är en annan sak.) Det ultimata storleksmässigt är en halvkombi eller femdörrars. Några tips på bilmodell som tycks passa mig? Jag vill INTE ha en typisk tjejbil, vill ha lite att komma med under huven.



Svar på inlägget: Köpråd - Audi? Passat ? Opel?



budget ?


10 - 20. Helst inte över femton men för det får jag kanske inte så mycket?


jo, men skit i dom bilarna du nämnde där uppe... sattsa mer på en fin honda civic eller en Crx ..pigga billiga att äga7köpa laga, sällan att de krånglar osv osv ..mkt billigare än åvan nämnda..


Hm.. Känns vid snabb titt som rätt plastig..Och som att jag lika gärna kunnat skaffat en corolla i så fall. Någon som har något att säga om seat?


Håller med Mr vin & Disel till fullo. Civic är kul och ekonomiska att äga för en tunnare studentplånbok än en tysk turbovagn, så även storebror Accord. Toyota (som jag ofta/alltid nämner i sådana här trådar) är en billig bil att äga, Carina E 2.0 GTI är en pigg vagn med bra med utrymme, rätt pigg även utan GTI på bakluckan. Nissan Primera 2.0 är även det en bra bil som inte är toktrött.


seat är skit.. o honda är inte plastig...jag har haft 8 st av olika modeller o varit nöjd med varenda en....


några förslag inom budget och kravet om 5dörrar halvkombi. http://www.blocket.se/helsingborg/Toyot . 12&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Toyota_C . 12&w=3 http://www.blocket.se/sodermanland/Niss . 12&w=3



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka