Köpråd: Bra och _bränslesnål_ småbil, 25 - 35 000 kr?

Hej, Ska köpa en andra bil för att köra fram och tillbaka till jobbet, låg bränsleförbrukning är högst prioriterad. Hade jag dessutom (viss svårighet är acceptabelt) kunnat få in barnvagnen är det ett plus. Någon som har tips? Budgeten 25 - 35 000 kr MVH / Jonas



Svar på inlägget: Köpråd: Bra och _bränslesnål_ småbil, 25 - 35 000 kr?



En Golf 1.6 Variant kanske? http://www.blocket.se/malmo/Volkswagen_ . 10&w=3 Vet inte huruvida barnvagn får plats i skuffen, men det borde den väl göra om den inte är alltför stor? 1.6:an ligger runt 0.6-0.7, lite snålare om man anstränger sig lite mer. Jag körde en Bora med samma motor (sedanmodellen) i tre år och 6000 mil. Inga större reparationer, komfortabel bil för sin storlek och trevlig i största allmänhet.


Octavia kombi är samma bil, går att få lite nyare för samma pengar. Lite rappligare bil tycker jag, men mycket bil för pengarna ändå. Mekaniskt är det som sagt samma grejer.


Toyota Corolla. Mazda 323. trevliga, ofta väldigt problemfria bränslesnåla lättkörda bilar.


En skoda fabia 1.2 HTP Kombi


Jag får väl lobba för elantra då. Se min. Gott om bilder och en video. En barnvagn trycker du i utan problem på 5d. Den drar mellan 0.55 till 0.68. Just nu när jag inte bryr mig: 0.65. Modellen hängde med ett tag och går och hitta med relativt låga mil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka