Köpråd/Vart finner man fina volvo 940is?

Har kammat runt internet nu efter fina 940is, men hittar inga, och dom som har låga mil och är typ rostfria är chippade. Har dock inte finkammat, så tänkte höra efter tips är, om det är någon som vet någon bilfirma som säljer äldre volvos? har kollat dom närmsta bilaffärerna men det äldsta dom verkar sälja är ju s70 och v70 typ. Bor i västmanland, så angränsade län bara Behöver ju en ganska omgående, och mina krav är inte så små heller, ska va manuell, vinröd/svart lack, helst orginal, inge rost, få mil och helst -97 -98a. Då dessa ägs ofta av äldre herrar så är dom inte ute på annons så ofta, skulle tro att barnbarnens deras får dom, som då trimmar sönder dom m.m. Samt angående chippningen, har ingen erfarenhet direkt utav 940 turbo, hur mycket tål dom? de flesta är ju endast chippade med uppställt ladd och resten är orginal, så som spridare m.m, är det riskabelt att köpa en sån maskin?



Svar på inlägget: Köpråd/Vart finner man fina volvo 940is?



Blir nog lättare om du söker i hela Sverige om du nu söker en fräsch lågmilad 940 turbo. Man kan aldrig åka för långt om man verkligen vill ha nått !


Mja men kan finnas nån gömd hos nån bilhandlare :p Minns när ja köpte min nuvarande 940 fanns inte utlagd på internet utan fanns i butiken/deras hemsida..


Det är iaf rätt tid nu, innan vintern. Räkna med att fp betala en (bra) slant för en sån bil, å andra sidan håller den ju sedan i en evighet om man sköter den. Men kolla blocket, hela sverige, pris över 15000 och upp till 20k mil. Även mindre annonssidor typ bytbil..


Håller utkik hela tiden där börjar komma in nya bilar för dagen nu, så får se. Har högst 40 att lägga ut, de borde man få en fin ltt för och den ska jag sköta om ordentligt, ingen vinterkörning eller så verkligen synd att de flesta är chippade..


Eller om man ska satsa på en s70 istället, galet svårt de här :p tror dock 940in blir enklare och sälja senare och behåller värdet lite bättre? om man pedantsköter den.


bara för att dom är chippade så är dom inte sämre dom bilarna tål en hel del....tål orginal utan problem en chippning...vissa har ju chippat dom för att få ner bränsleförbrukning på dom...


Satsa på en 940, S70 sliter mycket på framvagnen. Ett trimchip och uppställt laddtryck till 0,8-1 bar är ingen fara på en 940. http://www.blocket.se/gavleborg/Volvo_9 . =5&w=3


Importera en från tyskland. Blir förmodligen både långt och dyrt men kanske värt det ?


Kikat på denna, men vet inte riktigt, 3" hela vägen och fulltrycksturbo.. känns som den gått hårt






Okejokej ja det vore det isåfall, man märker väl vilket ändamål dom chippat för, om det sitter 4,5 tums japsdämpare på, chip med uppställt ladd är något jag skulle backa på iaf. Men en pedantskött som endast är chippad kanske man skulle våga sig på isåfall.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka