Köpråd!! opel calibra 16v -91

tja! jag har en bmw nu som bara krånglar! så har lite funderingar över att köpa en ny bil. Tack vare opel calibras coola utseende när den är stylad så skulle jag gärna äga en sån! men hur är dom funktionsmässigt? hur bra drag är det i dom? och är den billig att köra original? och är det billiga reservdelar till den osv? tack för svar!



Svar på inlägget: Köpråd!! opel calibra 16v -91



Syrrans kille har en Calibra, det är en 2.5liters v6. Den går rätt bra tycker jag och jag har för mig att han snittar runt 1liter milen, reservdelar vet jag faktiskt inte. Men om man ska köpa en Calibra så ska man framför allt inte snåla på motoreffekten!


Testat en 8v och det var som ratta en lådbil nästan . Ja de de ser snygga ut men inte mer än så då dom har 115 hk så skaffa dig en turbo istället men tänk på att det finns få oplar utan rost


har bara kört kadett å vectra 16v, men vectran som är ganska likvärdig som calibra i vikt går riktigt bra iaf. Och om det är prestanda du ska ha och att kunna bygga vidare på så är det turbon eller c20xe alla gånger


glömde å berätta att vectran ligger på runt 0.72 vid 140kmh. På 110 väg mellan 0.5-0.6 Lmilen går säkert att köra både snålare och värre.


Jag hade en 16v calibra med 4*4 fast UTAN turbo och där gick fördelningslådan sönder och det var ingen billig historia så bilen såldes som den stod! Vet kompisar som haft turbomodellen och de har med haft en del krångel för tydligen har turbomodellen någon sjuka men kan inte komma på vad, någon som vet??? Annars är det nog inget jag kan rekommendera då den känns billig och plastig enligt mig och då har jag inte ens nämnt ROSTEN som tyvärr alltid kommer!!


Jag hade en Calibra Turbo 4x4 och hade inga större problem med den. Det var bra drag i den och den var jäkligt skön att köra. Jag snittade 1l/milen och då var jag ganska tung på foten. Att tänka på om man köper en Calibra är rosten, främst vid bakre hjulhus där det brukar rosta på ordentligt. På turbomodellen är det bra att kolla att 4x4 fungerar som den ska för om den går sönder så blir det en dyr historia. Motorerna som finns är 8v 115hk, 16v 150 hk, V6 170hk och turbon på 204 hk. Jag har bara erfarenheter från Turbon så jag kan inte uttala mig om övriga motorer.


Ok! Men 16v tror jag att det blir:) rost osv är jag van sen tidigare bilar så det är inga problem:) men vet nån hur man lätt kan trimma en original 16v? Är det turbo som gäller? Och vad kan de kosta med alla tillbehör som behövs? Skulle vilja få upp effekten lite utan att öka soppaintaget:) går de?


calibra är bilar som ofta krånglar och rostar


Belägg på att dom ofta krånglar tack!






Se bara på vad dom tar för bilarna på blocket och 9 av 10 har fel Rost elfel Det är bara några att nämna Edit . Har det varit en bil som funkade väldigt bra så hade dom inte nästan gett bort bilarna http://www.blocket.se/vasternorrland/Op . =9&w=3 http://www.blocket.se/skaraborg/Opel_ca . =9&w=3 = rostskadad http://www.blocket.se/jamtland/Opel_Cal . =9&w=3


skulle skriva elfel, men det är redan gjort.


Jasså? Men rost e nånting som går å åtgärda. Är den rostfri så se till att den blir rostbehandlad undertill och håll utkik efter rostbildning. Slipa spackla måla färdigt! Så inga problem. Är det ngn spcefik del som elfelen uppstår eller är det bara allmänt? Alltså att de bara e nånting som MÅSTE jäklas? Tack för era svar!


tja vill bara säga att jag har en calibra som jag håller på att modda det som brukar rosta e väll bakdelen bakom regskylten o skärmarna vad jag vet o el-fel a det e det på dom flesta men inget som inte går att lösa ska du ha en calibra köp en 4x4 eller en 2,5 så kan du turbo konvertera den billiga e dom i alla fall


Ok tack! Men de måste vell inte el-fel bara för att? Bilarna måste vell fungera som dom ska tyck man ju. Är det inget specefikt som du tänker på som kan paja ofta? Tändspole osv? Tack vare att el-fel brukar vara vanligt.


När du skriver elfel så nämn jättegärna vilka elfel. Jag har då aldrig hört att Calibran ska ha några större elfel och jag hade inget på min, men jag hade kanske ett superexemplar som var bra mycket bättre än medel då? Jag har heller inte hört nått om elfel på andra Calibror. Det han skriver i annonsen om rutorna har jag aldrig hört talas om och om det är det vanligaste elfelet så är det jäkligt få elfel på Calibrorna. Angående att de är billiga beror till störst del på rosten samt att Calibran har fått en ganska dålig stämpel (ej på grund av fel utan pga "turk-bil" eller fjortisbil). Sen på exemplena på bilarna du gav. Bil 1 är ett halvfärdigt projekt med den minsta motorn = inte eftertraktad. Bil 2, ser förjävlig ut och den minsta motorn. Bil 3, ja även den ser förjävlig ut och har gått 24000 mil, ganska långt för en Calibra då dessa oftast är sommarbilar. Huven ser även ut att vara lackad med färgburk från biltema. BTW det där om att 9 av 10 Calibror har fel, brukar felen vara annat än slitagedelar? Du borde veta det då du tydligen sitter på statistik efter att ha kollat igenom alla Calibrorna på blocket under några års tid? Nu verkar det som att jag försvarar Calibran och menar att det är världens bästa bil men det är den verkligen inte, men jag är trött på folk som snackar skit om dem pga fördomar och inte verklig fakta.


Bra sagt. Men alltså, de är delade tankegångar runt denhär bilen men en sak som man kan se tydligt är att det är en helt vanlig bil alltså. Dom krånglar för att en bil inte ska gå för all evighet samt att det kan vara dålda fel med bilen. Vissa har tydligen haft otur med sina bilar men jag tror att det är en ganska bra bil som man får småfixa lite med om man vill ha den 110% perfekt (vilket jag inte e speciellt sugen på att göra). Men jag ska fundera och kika lite till innan jag bestämmer mig. Bmw har ju en överlägsen komfort (enligt mig själv) så är sugen på en ny bmw. Men de såklart med en större motor än en 1,6L. Tack för era svar!


ne alla calibror har inte el fel det gäller bara att kolla gamlahitoriken på bilen o dessutom så e dom ganska fina enligt mig


Men väldigt många är det som har fel . Grannen försökte sälja en till mig för nåra år sedan därav har ja förutfattade meningar om den Elfelen som ja upplevde i hans ägo var att elen hoppade ur titt som tätt och att hans bil va nästan sönderrostad vid tanklock,hjulhus och det tyckte ja va roligt när han sålde bilen vidare och sa att ALDRIG funnits rost på den Ja det är fina bilar men vore det inte bättre o lägga pengar på en stylad v40 annars går ju o få ruskigt snygga men inte "sportbils"liknande och ja hade köptanker på en calibra för 3 år sedan men avstog dum eller inte vem vet men ja kommer inte skaffa en calibra till 90%


Så du baserar alltså dina åsikter på en bil som blivit vanskött? I så fall är alla bilar skit då det finns ägare till alla märken som vanvårdar sina bilar. Till trådskaparen. Om du vill ha en Calibra så satsa på en turbo. Personligen så skulle jag ändå satsa på något annat. Calibran är en jäkligt trevlig bil och man sitter väldigt skönt i den, men för ca 40k (som en turbo kostar) så hade jag satsat på något annat för även om du hittar ett rostfritt exemplar så krävs det mycket för att den ska fortsätta vara det samt att fördelningslådan är en ganska svag punkt på Calibra turbon och det kan bli kostsamt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka