Köpråd: Volvo 164 -69

Tjenare, har varit och kollat på en 164 men jag är tveksam till en del och har ingen erfarenhet av gamla volvo vagnar så lite råd av folk som vet något hade varit värt mycket! Bilen i fråga är alltså en 164 från 69 med nya tänddelar och bakbromar, den är nybesad i vår. När jag kom dit hade han nyss kört för den va varm ( !!!) där började jag bli lite misstänksam. Motorn såg även ut att vara skapligt nytvättad men hunnit läcka olja på blocket utan att ha hunnit blivit smutsig än, kanske inget att oroa sig över? ägaren påstår att den inte drar olja. han sa att knutkorset va dålig och behövdes bytas och därigenom klunkade kardanen, men när jag åkte i baksätet hördes ett ljud från växellådan som lät ungefär som när man backar ( fast lägre) eller som om lådan hade rakskurna drev, den va lätt att växla med och synkningarna kändes fräscha.. förutom ljudet kändes lådan väldigt fräsch. Är det vanligt att lådan viner lite? försökt googla men inte hittat så mycket vettigt. tyckte även den kändes rätt slö, tyckte inte direkt det hände så mycket när jag gasade på i 50 på varken 3:an eller 4:an. den har gått 20 000mil och är rollad svart ( dock ser lacken bra ut för att vara rollad) hur mycket kan den vara värd? eller ska man bara låta den vara? Är sugen på den men om lådan är dålig känns det som om det kan vara ett dåligt köp då m400 verkar vara svåra att få tag i! Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 164 -69



Det lät väl lite tveksamt ja... men 4000-5000 är den väl värd. De börjar ju bli ovanliga så då kan man väl betala det?


4000-5000? inte för att vara pessimistisk men är inte det lite i underkant? Den va utannonserad för 15k ( vilket jag tyckte va för mycket)


Inte helt ovanligt att lådan kan vina lite, har det gjort i några jag haft. Ang lackeringen så drar det ju ner priset ganska rejält, kanske till din fördel, men blir ju ett jäkla jobb om man ska dra en riktig lack senare.. Har du kollat rost? Kan ju bli en del tråkiga överraskningar annars.


Chassit såg fräscht ut! karossmässigt va det enda jag kunde hitta att i fronten där plåten är rundat bakåt nedanför kofångarna är det avrostat på båda sidor, förövrigt hittade jag inget!


Kolla noga vid främre rambenen där framvagnsbalken sitter skruvad. Vill gärna kunna rosta där, tråkig reparation annars..


Tack för vettiga tips:) ska tillägga att lådan stör inte direkt , men man hör ju det....


Var även jag inne lite på lacken. SÅ 15K var väl och ta i rätt ordentligt? Be att få komma när bilen är kall och dyk upp en timma innan du "ska" dyka upp. Kan vara väl värt. Såg den på blocket nu.


Kollade in den jag också, skulle aldrig ge 15k för den. Gör som Dieselsmurfen skriver och bjud max 8-9k. Tyckte även bakre skärmkanten såg lite jäsig ut.


Ja, va ungefär det priset jag hade tyckt den skulle kunna vara värd:P lite ovanligare än en 140:)






Jag hade väntat och skaffat en bil med insprutning. Så ovanlig är inte 164an.


på sista bilden är det rost i under skärmkant också jag hade inte pröjsat över 6 lök för den. jag köpte våran nybesade skattebefriade 244 för 4000 också sprutlackad svart dock med en dyr sänksats och en del annat godis och det tyckte jag va dyrt eftersom den ser förjävlig ut i lacken leta vidare skulle jag säga det finns många finare till bättre priser kanske får du vänta men vafan^^



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka