Köpråd Mercedes 300ce 88a

sitter i tankarna på att åka och kolla på en mercedes 300ce imorgon som har gått 24-25 tusen mil med 17 ägare.. och undrar då vad det är man ska tänka på? har hittat en del så som framvagnen ska man se till så att det inte är några missljud å liknande men utöver det då? samt hur mycket kan den tänkas dra? det är med lilla motorn på 180 hästar och har inte hittat något exakt men strax över litern är väll det jag har hittat men stämmer det?



Svar på inlägget: Köpråd Mercedes 300ce 88a



Strax över litern vid normal blandad körning är normalt för dessa iaf. 17 ägare är mycket men det behöver inte betyda något eftersom det är en gammal bil Framvagnen är och har aldrig varit en svag punk i mercedes men därimot bör du känna efter ordentligt så bilen går stadigt på vägen och känns bra i arslet. Anledningen till detta är att bussningarna till bakaxeln brukar bli trött. Det är inte supersvårt att byta men det tar ett bra tag och bussningarna är inte gratis.


Haft 2. under 1,5 tror jag inte du kommer om du inte utför en regndans innan du kör iväg varje morgon. Kolla så värmen/kylan fungerar på bägge sidor i bilen. Vanligt att en reglerratt ger upp i panelen. Motorn ska inte gå "oroligt" på tomgång eller med Drive i och stillastående. ROST! Pulserande bromsar kan förekomma. Sen det övriga vanliga på tunga bilar med länkarmar och slammer i hjulhus över gupp. Hjullager ska du lyssna noga på! Torkaren ska helst inte slamra eller gå trögt men de brukar fungera ok. Kolla att den sluter tätt mellan rutor och kaross. dra upp och ner alla. Låter väl mycket men är den ok är det en -mycket törstig- men snortrevlig och pigg Mersa!


Jag tycker då inte att farsans 300E är vidare törstig.... Några 1,5 liter milen är den då inte uppe i.


Du måste köra ganska friskt om du får en 300 att dra 1,5 :S Sist jag körde en 300 så drog den 1,1L milen men då var det ioförsig inge 2km körning. Ang hjullager så ska man verkligen lyssna på bakhjulsen eftersom dessa är skitdyra och lite halvbesvärlig att byta. Dessa är pressade om jag inte minns fel? Framhjulslagren är billig och enkel att byta iaf


Jag tror att dieselsmurfen hade hål i tanken


Haft 2 CE och flera 300E (även 24). De var sjukt törstiga. Men körde på den tiden förvisso rätt mycket i stadstrafik.


Hmm om dom väl ligger runt 1,5 liter per mål så är det nog en aning saftigt dock =/ men då det verkar vara delade meningar om de så är det antagligen något jag får kolla in lite mer på.. måste ha vart bakvagn jag läste om och inte framvagnen antar jag också efter dom svar som har kommit.. Hmm det är fasen svårt men antar att det i alla fall kan vara värt att åka och kolla på den..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka