Köpråd: Renault 5 / Peogeuot 205 Gti

Som rubriken lyder Renault 5 Gte eller en Peugeot 205 Gti. Har liksom fastnat för de här modellerna då ja tänkt skaffa mig en liten rolig snabb bil. Vilken verkar vara de bästa köpet? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Renault 5 / Peogeuot 205 Gti



Här är allmänskicket viktigare än en välfylld servicebok på en så pass gammal bil. GTi:n är alltid populär och köra skiten ur och växellådorna brukar protestera vid vild växling. Länkaget kan vara dåligt vilket gör växlingen spännande. Synkringarna på 2:an och 3:an är ofta kass. Hjullager, all elutrustning ska kollas så klart. Kamremmen så klart! Går den av så är det motorbyte. En R5:a kan faktiskt vara bättre då det inte är en bil som har rykte om sig att vara buskörd vad jag vet? Man bör dock lyssna noga efter en lätt knackande från maskin. Vevlagerras på G...


okok tycker personligen att R5:an har en snyggare design men gti:in har ju lite mer kraft i sig. Tack för svaret


Jag har ägt båda modellerna. Renån var riktigt rolig att köra, men kunde inte leka fullt ut med den då den ägdes under en vinter, hade endast elfel med blinkers samt avläckage. Hade även en 205 gti med lilla motorn på 1,6L under en sommar, riktigt rolig bil och väghållning som ett strykjärn på väg då den var sänkt, det största problemet jag hade me dden var spricka i grenrör, Hängde inte med en polares dåvarande Honda civic med 1,6 (eller 1,5) 16v motor från crx. Om jag skulle köpa en sådan liten busbil igen så blir det Renån, då den är mer udda och förhoppningsvis inte lika hårt körd som en 205, ett + i kanten är att Renå och Volvo 400-serie har en del genensamt så an kan få ner 1,7L turbo från volvo i en renå utan större problem.


Ingen som har en R5 Gte att sälja till mig då ^^ Så sällan de kommer upp några på blocket



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka