Köpråd: Audi 100/A6 Quattro vs BMW 320/3,5,8

Jag behöver lite hjälp och synpunkter. Som rubriken lyder så är jag ute efter någon av dessa bilar! Kraven är sedan eller coupè årsmodeller från 90 och framåt. Manuell och bensindriven. Inköpspris MAX 17000! Vilken är billigast i reservdelar och vilken är mest mekvänlig? Framtidsplaner finns för bilen, och det är trimning, så ju mer lättrimmat desto bättre! Nej ingen sommarbil, skall användas året runt! Så vässa fingrarna och ge mig era synpunkter och åsikter på vilken ni skulle valt! P.S Försäkring och bensinkostnader hoppar vi över! Jag vill veta vilken bil jag blir mest nöjd över och inte vilken som blir dyrast i FS och bensin!



Svar på inlägget: Köpråd: Audi 100/A6 Quattro vs BMW 320/3,5,8



Med dina krav så verkar en fyrhjulsdriven Audi S4 2.2 Turbo årsm 92-94 vara ett bra val. Hur dyra reservdelar det är beror lite på var man inhandlar dom. Nya hos Audi eller bättre begagnade från skroten. Hur lättmekad en bil är beror ju lite på hur mekutbildad/intresserad man är.


Hade gärna valt en S4, dock så klarar den inte riktigt inköpspris kravet. Sparar till dyrare sommarbil. Jag kan ju meka till vissa begränsningar, kan inte allt men mycket. Men är Audi ett bättre köp än BMW?


Har inte audi generellt sett tvärtställda motorer till skillnad från BMW som har längsmonterade? Rent drivlinemässigt borde det då vara lättare att meka BMW?


Om du vill åt något som är enkelt att trimma är Audi ett bättre val än BMW i den här prisklassen. Jag upplever att du kommer åt att arbeta bättre med en BMW, de här mindre som kan krångla och delarna är inte i alla fall men generellt billigare än till Audi. Därmed inte sagt att Audi är dyr eller opålitlig på något vis. Wicca: Nej jag har för mig att motorn är längsmonterad på äldre Audi, och till viss del även idag på fyrhjulsdrivna modeller?


De modellerna som är i 80/A4-storlek och uppåt har väl alltid haft motorn på längden? Mindre modeller som 50, A3, TT m.fl. kan dock ha den på tvären.


Får tacka för visat intresse och kan avslöja att jag för fyra timmar sen blev Audi 100 ägare.. Dock ingen quattro men väl 5 cylinders motorn.. Kan avslöja att jag är skitnöjd! Och Nää den kosta inte 17 grands..! Så återigen tack för visat intresse!


Grattis! Hade en Audi 100 med 5-cylinders 2.3 liters motor. Väldigt bekväm och trevlig bil på många sätt! Och när bakersta halvan av avgassystemet en dag ramlade av lät den faktiskt... Rätt häftigt, konstigt nog. Inte alls som 740is med 3-tums rör...


Yes! Smidigare för fyrhjulsdrift om inte annat


Vad blev det för årsmodell då?






Blev en 91a! Uppdaterar min sida nu


Så pass, C3 eller C4 ?


C4! Första gången jag äger en tysk bil, och är efter cirkus en vecka skitnöjd! Nu görs bilen online iaf och fler bilder kommer!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka