Köpråd: 2.4 GDi... En Galant.

Jag har själv gång efter annan avrått folk från att köpa en GDi. Men det är en Galant -02 som jag kan få tokbilligt om jag kommer och köper den på måndag. Känner killen. Han har haft den sedan den var ny. Inte en rostfläck. Den är nybesiktigad. Avgasvärden klart godkända. 16260 mil. Kombi. Dragkrok (det är därför jag vill ha den) Tål den att dra tungt med? Eller packar GDi-snurran ihop då? Vad drar en sådan släde "på riktigt" Jag vet att de i teorin ska gå billigt men... Vanligtvis kör jag aldrig över 100 km/h. Inte i vardagsbilen iallafall. Hur ska man bete sig för att bilen inte ska sota igen vilket de gärna gör?



Svar på inlägget: Köpråd: 2.4 GDi... En Galant.



Rengöra med vatten i insuget? Håll 2000varv och ta en blomspruta och spruta in några dl. Alternativt ta någon vacuumslang och stoppa ner i en vattenflaska, se till att den inte suger i sig alldeles för stora mängder bara. Finns en lång tråd här på garaget där detta har diskuterats, och det sägs fungera jäkligt bra. Dessutom kör man ju med vatteninsprutning i tractor pulling och säkert fler fordon, så bli inte rädd för vatten. Annars får du väll varva ordentligt lite då och då och köra skiten ur bilen.


Är det inte GDi motorerna som inte ska klara E10 när det nu kommer?


Helt riktigt. Får köra på 98 sen. Eller köra den på E10 tills den rasar. Eller blanda i 2-taktsolja (min teori). Bilen är en företagsbil så det drabbar inte mig ändå. Ekonomiskt alltså. Men skiter det sig måste jag hitta en annan med viss hastighet.


Märkligt råd enligt mig men jag får väl googla det? Köra skiten ur den är inget problem. En gång i månaden?


http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 50&p=3 Finns väldigt mycket mer att hitta på google, många sökresultat om man söker på att suta ur bensinmotor med vatten så kommer GDI motorn på tal. Vissa rekommenderar att man gasar ur bilen 3-4 gånger i månaden vilket säkert fungerar det med., Självklart måste motorn vara driftsvarm, annars är det ingen mening. Men det borde vara underförstått.


"Plattan i mattan" varje fredag alltså... Då är jag ändå på motorvägen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka