Köpråd: Bensinsnål bil - Vilken modell? 25 mil om dagen. Aut krav.

Behöver en mindre snålare bil, men vet inte vilken modell jag ska ha. Det ska vara en automat, helst fyra-dörrars. Tips? Är fattig student så det blir en typ 10.000 kr bil från Blocket. / Ruinerad.



Svar på inlägget: Köpråd: Bensinsnål bil - Vilken modell? 25 mil om dagen. Aut krav.



Automat gör det hela lite kinkigare eftersom den drar mera soppa och man vill inte köpa en äldre bil med automat som gått alldeles för långt. (men inte omöjligt) Jag hade nog köpt en mercedes 190e eller 230e eftersom dessa går hyffsat billigt och man åker ganska skönt i dessa. Kvaliteten är dessutom hög även om mercedes är kända för att rosta Tex: http://www.blocket.se/varmland/Mercedes . =4&w=3


Jag är inte kinkig, bara jag åker billigt. Nu har jag en volvo 740 och det blir på tok för dyrt att jobbpendla och skumpa runt i stan. Så en liten billig snål bil, oavsett ålder eller modell är av intresse.


Hur mycket drar din 740 när du åker till jobbet då? Men du ska nog satsa på en manuell om du verkligen vill åka billigt. Är du verkligen inte kräsen så finns alltid golf 3...


Ska du köra bränslesnålt så köp en liten bil med manuell låda och med ett bra insprut. De insprut som sitter i Volvo 740 är inte så effektivt. Köp tex en Opel Astra F drar ca 0.66 långkörning (110) och max 0.8 blandad.


Det är mycket om man ska ha en bil som verkligen är soppasnål


Ja jag kommer förhoppningsvis få ett nytt jobb, men ska jag pendla med volvon hamnar jag på 8000 kr i månaden i bensinkostnad, så då är det väl mer ekonomiskt att inte jobba alls typ. Jobbet kommer innebära 25 mils resa t.o.r / dag, så ju billigare desto bättre.


Kanske dags att flytta närmare isf? Tycker jag har långt till jobbet och det är ca 1,5mil enkel resa på motorvägen :S


Nej, jag vill ju inte flytta, trivs bra i mitt hus här i stan Dessutom så skulle det krångla till det för sambon och hans jobb också. Till er som föreslagit manull växellåda, så är det kört för min del, har bara körtkort för automat.


En japs får det väl bli? Tänk på att det är inte kul att åka långt i en liten bil. Risken att du tröttnar eller krockar med något lite mer "hållbart" bör vägas in i köprådet. Att köpa något annat än en diesel är inte att tänka på för din del. Dessutom håller de ihop. En Audi a4 tdi eller en passat tdi skulle jag leta efter. med tanke på lådan får du nog vara beredd att åka en bit.






Jag hade inte köpt en a4 om man vill åka billigt i slutändan eftersom framvagnarna är ganska tråkig på dessa MIn a4 har varit ägd inom familjen i 8år och det har alltid blivit en 2a på framvagnen när vi har besiktigat..


Tänkte inte på de...


veckopendla


Nu vet jag inte hur automaterna är på dessa, om det ens finns? Men golf 3 diesel! Leta efter en sådan! Körde på 0.6-6.65 cirkus med min manuell, blandad körning med ac konstant på.


Men om man hittar en som är lite nyare... eller som har fått ny förstärkt framvagn så lär man inte behöva tänka på det. Sen är frågan hur klokt det är att ta ett jobb som gör att man måste åka 500 mil i månaden om det bara går jämnt ut i bensinpengarna. Lägg på service och däck i ekvationen eftersom det inte bara är bränslet som kostar.


Vill bara påpeka att TS har en maxgräns på 10k vilket utesluter nästan alla a4 inkl nyare modeller


Om man räknar på vad bilarna kostar totalt milen, o inte bara bensin, så är det få bilar som går billigare än än sjuhundraförtio eller 940 då. Förutsatt att motor är i bra skick o inte nån 16v automat för där rör ju sig tankmätarn snabbare än varvräknaren. speciellt om man kan byta olja och stift själv Edit:13,5 kronor milen om man kör 6000 mil om året kostar en 740 med skatt försäkring service besiktning och byte av div grejer efter besiktningen.


En Lupo 3L är nog det mest ekonomiska, tar inte många månader innan du sparat in det extra den kostar. Och dom har ju automatlåda allihopa. Lupo 3L inköp(35k) + 6 månader soppa(500mil/mån)=48 500 kr Det är ungifär vad din 740 skulle dra i bara soppa på 6 månader. Värt att tänka på att lägga lite mer på bilen för att spara i längden tycker jag


Drar en lupo 0.28 milen? Eller har jag räknat fel?


0,35-0,40 är rimligare



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka