*köpråd Bra förstabil för max 30k

Js, nu är jag som alla andra och skapar en tråd om köpråd's tips. Men hittar ingen tråd riktigt som passar in på det jag söker. Kommer förhoppningsvis ha körkortet till hösten. Letar efter en bra bil för max 25-30k. *helst bensinsnål * hyfsat billig försäkring (fyller 22 i höst och bor i sthlm) * helst ingen gammal 740 eller liknande, utan helst från tidigast år 1994 och framåt. * En bil som man inte är ivägen med (dvs tar lång tidför att komma upp i 70 efter ett rödlyse, eller att man inte ens kan vistas på 110 vägarna för att bilen inte orkar/hinner med) * ingen kombi (tex volvo v70) * kommer främst användas som bil för att ta mig från punkt a-b och även kanske någon roadtrip * hyfsat krocksäker, dvs man ska helst kunna överleva en krasch i 30km i timmen och inte dö bara för att fronten blev totalt mos. Ber om ursäkt för rörigt inlägg men ja, det är väl ungefär detta jag har som "krav", har inte direkt några märken jag ratar eller så.



Svar på inlägget: *köpråd Bra förstabil för max 30k



En vanlig och enkel bil är nog en bra utgångspunkt för en låg försäkring. Det första jag kom att tänka på är en ford focus. Har hyrt en sådan två ggr och den är helt ok som bil. Den borde ha billig försäkring. Värdeminskning spelar mindre roll i ditt fall iom att den redan har så lågt inköpspris. En golf är lite dyrare i försäkring och andra kostnader. Annars kanske Peugeot 307 kan vara ett alternativ. Har ett par kompisar som har/har haft sådana. Den är väldigt rymlig inuti men liten utanpå. Framskärmarna är av plast vilket kan vara praktiskt. Den här tyckte jag var ganska söt också:http://www.blocket.se/sodermanland/Volk . 12&w=2 Säkert billig i drift. Alla dessa går att köra på 0.65 eller lägre om man är duktig och utan allt för mycket korta sträckor. Oroa dig inte för att vara ivägen. De som har kraftiga motorer brukar sällan använda resurserna ändå så den största begränsningen kommer ändå vara att det är bilar framför som ska stega sig genom alla växlarna med minimalt med gas funderandes på vad de ska äta till middag.


Jag skulle verkligen inte vilja krocka med en lupo :S Sedan är dessa inte trevlig att åka med... Hade jag varit TS så hade jag köpt en bmw 320 eller liknande. Kör själv a4 1,8t 1998 och jag är väldigt nöjd med den förutom framvagnen och skyhög försäkringspremie på mig som är 20 år. Man åker riktigt skönt i dessa bilar och man känner sig någorlunda säker men jag hade nog hellre köpt en bmw 320 om jag inte brydde mig om motoreffekten.


Ja, jag har en BMW 320 själv. Men nu var det nytaget körkort och låg försäkring som var prio. Huvudsaken är att det är en modern väl krocktestad bil när det gäller säkerheten tycker jag. En Lupo kanske är i minsta laget iofs.


Detta är en sådan där tråd då volvo folket rekomenderar volvo, bmwfolket bmw, saabfolket saab osv. Säger som så här gå ut på blocket/bytbil eller liknande, knappa in dina sökriterier så som pris, ålder, typ osv. Bläddra igenom och hitta något du gillar, hittar du en modell som verkar passa ditt sinne, googla och se vad folk tycker och vad dess brister är.


Saab 9-3, mest bil för pengarna! Sett till inköpspris, relativt låg driftkostnader om man kör utan turbo. Finns hur många fina 9-3or som helst på blocket!


Jag tycker att Audi a3 är bra, låg skatt & försäkring! Riktigt bra första bil! ?? Har ägt en sådan, spana gärna in på mina bilder och kolla! Nu är jag en lycklig bmw ägare: 320i men kan konstatera att den är väldigt dyr i drift!


Funderar i samma banor som TS och jag har fått upp ögonen för Skoda som rumpflyttare. Du får en Fabia eller Octavia för strax under 30k som inte gått allt för långt. Årsmodeller i början av 2000-talet. De går billigt och mycket av tekniken är gammal beprövad VAG-teknik. Däremot är allt lite sämre än motsvarande Audi/VW, t.ex. komfort, ljudisolering osv. Provkör säger jag, och se om du tycker att prestandan duger.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka