Köpråd: Kombi med drag?

Har fortfarande tanken på en 855/V70 men tänkte kolla lite vad det finns för alternativ? Kraven är en Kombi med drag. Kommer visserligen inte dra släp jätteofta och då sällan tungt (Virke, möbler, gräsklippare. that sort of things) däremot kommer troligen bagagen på bilen användas ofta (därför drag) min körning består av mestadels stadskörning, men även en del landsvägsåka (10+ mil) i min värld (som är liten och rosaskimmrande) så spelar det mindre roll om den drar 0,7 eller 0,9l milen, tycker inte det är någon stor skillnad i längden ändå, får köra mindre/smartare helt enkelt. så vad finns det för alternativ? Passat, Octavia? Priset bör inte överstiga 20000kr i dagsläget (om det inte går att pruta ner det eller är ett ytterst fint exemplar) Körglädje är också önskvärt, men inget krav. är redan för hård i körstilen som det är



Svar på inlägget: Köpråd: Kombi med drag?



en fräsch omega ? helt ok komfort i de, sen är de ju stabila som få på ställ


Tja, Har ju en Opel nu så Dock en risig Vectra B men ändå. Opel är klart underskattat. Tack för tipset


japp hittar man en rostfri så är de kanon annars finns ju audi a4 avant


Hur är Audi 80 Avant? sista modellerna främst då.


Hur stor kombibil sökes? finns ju små såsom SEAT Vario upp till stora exempelvis XM Break. Toya? Corolla, Carina e, med lite tur en fin Avensis för 20k. Fiat Marea Weekend? mkt bil och funktion för skitpengar. Mazda 626? Mitsubishi Galant? stor och rymlig.


tja, lastutrymme är ju ganska så viktigt. Har en Vectra B nu och fäller man sätena i den så har jag ännu inte lyckats lasta helt fullt. (dvs, det är gigantiskt lastrum i den) Volvo 855/V70 är annars nåt jag kollat på. Jag gillar stort lastrum.


jo men de dricker endel ... då kan du nästan likagärna kolla på en merca 300 te eller något i den stilen ännu större lastutrymme och en riktigt härlig motor speciellt 24 ventilaren


bekväma, trevliga och rymliga, inte så törstiga heller med en vettig gasfot. S210 går även att hitta för 20k, men oftast inte i toppskick.


300an vi hade drack runt litern blandat, de va en 24 ventillare från 94 tror ja






riktigt snälla på dropparna, jämfört med en 140hk 855 med automat tex, som även den vill ha däromkring o ofta mera.


En volvo automat går bort. Gäller väl iofs alla automater men de är förbannat dyra om de börjar krångla. Merca har jag aldrig på alvar funderat på. Är inte de dyra i service mm? Storservice på mitsubishi galant 2,5 v6 med automatlåda gick på nästan 13 papp för farsan.


MB W124 är inte dyrare än andra bilar att serva eller reparera, de har dessutom en kamkedja som inte behöver bytas normalt sett. Storservice på en AUDI/VW med V6 inkl kamrem/pump osv kostar mera än på Galanten. ex: I min A8 4.2 låg det ett kamremsbyteskvitto inkl service gjort på märkesverkstad, 24000kr.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka