KÖPRÅD: Opel Vectra 2.0T 07- (Facelift)

Jag funderar på en Opel Vectra 2.0T och har hittat några intressanta exemplar. Några frågor: 1) Rent generellt, finns det något särskilt som är en svag punkt på dessa? 2) En av de jag tittar på är en kombi som gått drygt 10.000 mil. Den är servad senast för ca 18 månader/4000 mil sedan (i övrigt full service varje år). Problem? Undvika? 3) Rost på dessa? Problem? Någon som äger en Vectra med positiva eller negativa erfarenheter? Tacksam för alla tips och idéer (utom förslag på andra bilar, tråden handlar BARA om denna bil). TACK!



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Opel Vectra 2.0T 07- (Facelift)



Ett bra val av bil. Jag kör dessverre den äldre varienten. Om jag inte minns helt fel så är det samma motor och bottenplatta som det är i Saab 9-3. 2.0T 175 hk. Jag är grymt nöjd med bilen. Det som är att den är lite hård i sätena;) Men det är mer eller mindre en smaksak. Det som går att klaga på är att dämparna kan vara lite kassa. (om man nu kör med orginalen). Men i det stora hela är Opel vectra 2.0T en riktigt skön bil att köra. Den ä väldigt vänlig mot ekonomin. Om man är snäll på högerfoten vill säga.


Fjäderbrott runtom förekommer, samt fjäderbenslagringar fram som tar slut och för oväsen (byts normalt vid fjäderbyten om bilen rullat några mil). K-stag fram som börjar glappa förekommer också, och lite oxiderade kontakter till lampor bak på kombin. Motormässigt har inte jag stött på så jättemycket problem med dessa motorer (Vectra/9-3SS-SC), vissa kan läcka olja vid p-box remskiva, lite problem med bypassventil/magnetventil bypassventil, tändspolar etc.. Men inget övergripande för mig under det som jag skruvat med dom. Mycket plats i bagage och baksäte, trevlig bil som jag skulle rekommendera


Tack för svaren. Uppskattas. Återkommer om det blir affär.


Det blev en Vectra till slut. Länk nedan. http://www.garaget.org/?car=299948



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka