Köpråd Mitsubishi EVO 8

Hej! Då var det dags för mig att skaffa en ny bil och jag är väldigt sugen att köpa en Mitsubishi Evo 8. Jag slänger in lite frågor rörande EVO:n jag hoppas någon kan besvara. - Vanliga fel? Barnsjukdomar etc? - När är det kamremsbyte? - Vad bör man kolla och lyssna på när man testkör? Är medveten att det finns en heldel liknande frågor här på forumet men är tacksam om ni kunde besvara här också. Mvh Rani



Svar på inlägget: Köpråd Mitsubishi EVO 8



:Evos brukar ha problem med ACY/ACD - Fördelningslådag för FWD. Det är viktigt att den lirar rätt annars kan det kosta över 70.000:- att renovera detta, och det är bara i material. :Kamremsbyte brukar vara vid 12000mil har jag för mig, rätt mig någon om jag har fel? :Lyssna och kolla till ifall den misständer på något sätt, då dessa bilar Ofta körs riktigt hårt och ofta rasar förr eller senare! - Ett gott exempel är min som du redan sätt. funka klockrent och alltid vart servad var 750de Mil, men åndå börja grenröret,packnings,stift samt spolar att strula.. -Så Räckna med att få mecka lite då och då ifall du kör riktigt hårt! Lycka till Rani, Kul att du väljer Evo!


Tack för det!


- Kamremsbyte är 9000 mil eller 6 år. - Trygghansa med maskinskada på försäkringen täcker en eventuell AYC/ACD reparation om bilen inte gått mer än 8000 mil eller är 10 år gammal.


Annars finns det ju alltid begagnade delar att tillgå....utan att behöva kosta 70k


Det ska vara nya grejer, då vet man att det håller!


Eller en mekaninsk eftermarkandsdiff som både håller och är billigare


köp en supra


Jaaaa köp en tung gammal klump från mitten på 90 talet med ratten på fel sida för samma pengar....


Haha, word TS kommer att köpa en Evo oavsett, helt klart det bättre valet!






äldre visst, bara 90kg tyngre o en motor och drivlina som tål apmycket med orginaldelar. Men visst, vill man ha en symaskin så är evo 8 ett bra val


90kg tyngre? RS modellen Väger bara 1,2ton så tror knappast att din väger 1290kg Och det finns nog ingen supra som har en mer trimvänlig motor än 4G63 motorn i evon imo. Dessutom vill TS inte ha en strippen/drift bil utan Det är en bra banbil han är ute efter, och då blir valet lätt Är ingen ide att ens argumentera om detta, han frågade om fakta till evo och Han ska eventuellt köpa en fin idag


Jag har en E8:a som igentligen aldrig har krånglat, är verkligen nöjd med den! Har ägt den nu i ca 4 år och gjort div. med den i ombyggnad. Ta en titt vet ja men klart du ska ha en evo !!


jag vet Damir, men så länge jag känt Rani så har han varit kär i supra:) Därför jag skrev det, inte för att tjafsa om vilken bil som är lättare;)


Tack allihopa för er svar . Ska iväg och titta på en Evo idag Mitsubishi evo 8. Svensksåld. 7000mil. Endast sommarkörd. Täta olja och filter byten. Chippad. Sportluftfilter. Ferrita 3" system hela vägen. proffstonade rutor runt om. AC. Vänsterstyrd. Brembo ventilerade bromsskivor H&R sänkningssats. Laddtrycksmätare Kamrem bytt vid 65** mil. walbro 255 bränslepump. NY Exedy racing koppling 2 puckad. Respons system laddar 1.2 bar. Mappad & bromsad på AG:S i Norrköping 280 hk & 390Nm på hjulen. Drazen: du har helt rätt i, jag är fortfarande kär i Supra och jag kommer att köpa en Supra. Men just i dagsläge så passar inte högerstyrt mina behöv därför är Evo:n andra valet..


Haha Jaha, Oavsett vilken så är de under samma kategori iaf, Hoppas att han bli nöjd bara


Problem med AYC (Active Yaw Control) är endast vanligt på Evo 6. Evo 7, 8, 9 hade inte lika mycket problem med AYC då systemet uppgraderades, dock är ett oljebyte alltid rekommenderat.


Nja...sparar man 60k..så kör jag hellre en begad, med garanti


Finns ju vänsterstyrda supror standard med..dock så kostar dom ju en "smula" mer..


Babbel babbel. Ingen var intresserad av Supra. Verkade evon du kikade på sjysst?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka