Köpråd: [Volvo 740]

Tjenare, jag behöver köpråd. Jag ska köpa en Volvo 740, men vet inte vilken. (Blocket.se) Ska helst kosta 0-6000kr.



Svar på inlägget: Köpråd: [Volvo 740]



Vad är du ute efter ? ska det vara så orginal som möjligt eller lite styling ?


Ska kunna trycka in en Turbo vid senare tillfälle!


Köp en turbo direkt så blir det billigare och mindre problem sen. Det finns mängder med köptrådar om 740. Sök. Men det är ju ett motorforum så tråden får vara öppen :-)


Billigast du kan göra är att köpa en fräsch gl nu och sedan byta till en turbomotor senare, då har du fått en billig 740 turbo. För ska man börja leta efter en 740 som har turbo original så drar priserna iväg om man ska ha en fräsch.


Aa, har du något förslag på vilken GL jag kan köpa? MAX 8.000KR


Ah! Ja har du max 8 lök så är det GL som gäller. Var bor du och hur långt är du beredd att åka? Ska kolla på blocket...


Du ska sika dig in på en 88B och uppåt som har lh2.4 för då blir det smidigast sen när du ska slänga i en turbomotor. Säger som smurfen, hur långt är du beredd att åka ?


Västmanland (Surahammar) Beredd att åka runt 8mil


http://www.blocket.se/vastmanland/Volvo . =9&w=1 En "Lennart" vilket jag tror stämmer. Han har haft bilen sedan 2007... Bara 6 ägare. Ring och förklara hur fattig du är och bjud 8 lappar. Bes till 1:a juli 2013. Avställd men bara 470 spänn i skatt till det är dags igen i slutet av augusti. Turbofälgar!






Är det värt att försöka pruta 4k på den? :S


absolut. sen beror det ju på hur envis säljaren är, många tror desvärre att 740 är gjord av myrra och guld. han har säkert tänkt sig en tia jämnt för den, men eftersom den finns kvar så pruta till 8 krispiga Gustaf Wasa.


Precis som Evildan säger. Dessutom fanns det gott om 740 i ditt område. En original -90 är precis vad du ska ha! En rubbning och vax på den så ser den ut som ny! Kan du inte med att pruta själv så låt en kompis/förälder ringa. I värsta fall kan jag ringa själv och värma upp stackars Lennart åt dig... Han skriver dessutom ut sitt hemnummer vilket känns mycket seriöst.


Säljaren bor i Tortuna, ligger på andra sidan gurkstan, men det är nära Sura ändå. Jag ska inte ringa, finns risk att jag snor den själv då ...bor tillräckligt nära och är rastlös idag, frugan jobbar, det brukar kunna resultera i förändring utav bilparken. Den ser verkligen snorfin ut, ingen synlig rost på dom typiska ställena ens.


http://www.hitta.se/vagbeskrivning#stop . urahammar+(postort) inte långt alls...


Ringer imorgon Ska se om jag kan få ner den till 8k.. Tack för er hjälp!. Återkommer...


Det är ju en soppvev i mitten av bilen. Och 3 pedaler... Inget för dig Mr. Evil! Du har redan en bra bil på gång... jag kan ringa. Bor för långt bort... Tack och lov! Annars hade man haft en 740 i nyskick på tomten till kvällen :-)


Tror nog det blir den. Men jag behöver Isolering till den också. (Ljudisolering). Vet ni någon bra isolering?.


precis, den är inte färdigutvecklad ska vara tre pedaler men två skall sköta bromsar och en ska generera fartökning. hade en likadan för två vintrar sedan, 16v...ligger självfallet under sålda lik..eh bilar. jo, ska ligga på där en del ang CL, men inte för ivrigt heller, svår avvägning, han är dessutom ovanligt undflyende och svårläst den säljaren.


Nu har jag pratat med säljaren av 740:in i fråga. Vi pratade i en halvtimma! Han gillade båtar med... Jag presenterade mig som en vän till TS familj. Kan vara bra att veta... (Alex från Tjörn, våra föräldrar är tydligen jävligt goda vänner, allt för att pruta...) Gubben är 70 år. Det är helt nya bromskivor runt om och det finns eventuellt lite mer delar till den. Han var lite osäker. En ny spännrulle finns dessutom. Han var osäker på när kamrem var bytt. Han kan hjälpa dig att sätta på en ny. Har gjort det typ 10 gånger innan... Tankmätaren fungerar inte. Däcken var mycket fina. 5-6 mm. Dubbat på plåt. Batteri bytt i hans ägo. Ring gubben imorgon och stäm träff och ta med dig 8 lappar så har du köpt en bra bil. Prutat & klart :-)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka