Köpråd: Saab 900

Hallå alla Saab frälsta! Har funderat lite på en första generationens Saab 900, gärna från slutet av 80-talet till 1993. Har nyss börjat att läsa på lite om dessa bilar, men ni får mer än gärna hjälpa mig i mitt sökande. Det jag är intresserad av att veta är först och främst de olika motoralternativs för och nackdelar. Sedan all information om annat man ska tänka på med dessa bilar mottages med glädje. Tack på förhand // En redan från födseln "smyg saabfantast"



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 900



Första gången jag ser någon som vill köpa Saab 900 gen 1 . Men här finner du allt du behöver veta http://sv.wikipedia.org/wiki/Saab_900


Försök hitta en med 16-ventilsmotor. Mer hästar och så slipper du K-Jetronic insprutet. I rostväg bör du titta på undre länkarmsinfästningar fram, golvet på förar- respektive passagerarsida, nederdelen på dörrarna, reservhjulsbaljan och backluckan(gäller mest för Combi Coupé) . Finns mer att säga men detta är vad jag har snappat upp efter att ha ägt 900 i 1,5 år Tips och råd kan du säkerligen få också på www.900klubben.se och Svenska Saabklubbens forum.


Jamen tacka för det, tyckt om dem sen jag var lill-liten


www.stcs.nu


Okej. Har aldrig gillat Saab och speciellt inte 900 gen 1. Men har nu fått en gratis som blir min förstabil i höst när kortet är fixat


Ytterligare ett ställe att kolla upp när det kommer till rost är stötdämparnas infästningar bak, ganska vanligt att det rostar sönder. Klart du ska ha en og900, riktigt rolig bil att köra och snygg är den också!


Nederkanten på dörrarna och innanför skärmkantslisterna är 2 klassiska rostställen jag alltid hittade rost på när jag skaffat både 900or och 99or. Om framsätet är väldigt hårt att sitta på kan säckväven under sittdynan vara sprucken och nånting vara dit stoppat. Vedtränbrukade jag använda och dessutom vara så fräck att jag sa att den verkar vara så välvårdad att inte ens framsätet är nersuttet när jag sålde dom.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka