Köpråd: vad ska man ha för diesel bil?

Hej nu har jag sålt min supra och tänkte höra med er vad man ska ha nu för att åka billigt och billig skatt? Har tittat på V50 2,0d V70 II 2,4d Passat tdi Audi a4 Vilken ska man ha? Ge gärna förslag på flera



Svar på inlägget: Köpråd: vad ska man ha för diesel bil?



Skulle rekommendera en BMW diesel faktisk, de går riktigt snålt och är starkare jämfört med med ovanstående. kanske en 320d men helst en sexa förstås om du har pengar till det


Jag älskar att köra min 2009 Subaru Impreza turbo-diesel. 0,62 l/milen med 75% stadskörning. Den har ju riktig fyrhjulsdrift och 350 newton, 150 hästar 0-100 på 9 sek. Låter inte så mycket som en diesel, och turbodumpljudet låter som ett djupt morr. 2800kr skatt per år.


Vad snackar vi för bugdet? Hade jag personligen haft det valet hade det blivit en 320d from -08 med 177hk motorn, eller en A4 B8... Iofs är 318d nog bland det billigaste man kan åka, den är väl miljöbil tom har jag för mig.


mb c200? har en 2002 själv 0.45 långkörning. 0.60 om man kör i stan. skatt på 5800kr. köper man en nyare så har man ju partikelfilter=billigare skatt


Budget på 150 - 200 tusen


Då hade jag köpt en 325d/330d facelift eller varför inte köpa dig en HELT ny bil istället med den budget?


Då har vi typ dubbla skatten mot 320d:n, han skulle ju åka billigt. Men visst det är fortfarande under 3000 om året, så jämfört med min gamla A4 är det ju billig skatt ändå.


Eller en riktigt fin 320d med rätt utrustning. Dvs navi pro, panorama, skinn osv och ett lågt miltal. Då åker man både billigt och kungligt. En 320d går ju dessutom helt okej original och räcker gott och väl som bruksbil. Tycker också att du ska satsa på att hitta en automat om du kör mycket stadskörning.


Köp en 3-serie med dieselfyra om du vill åka riktigt billigt eller en med dieselsexa (325d, 330d och 335d) om du vill ha en motor som är rolig till en marginellt högre förbrukning, jag tycker nog sexan är det bästa alternativet och kör man ingenting i stan är skillnaden i förbrukning försumbar.






Är billig skatt ett krav så är 4:an definitivt bästa alternativet. 177hk-motorn är riktigt kraftig och snål. Värdeminskningen är också lägst i 320d så det blir billigaste milen totalt sett.


Skippa alla svennebilar köp en Ford Excursion. Bästa bilen jag äger just nu och som jag nånsin har ägt


Passat. Simple as that!


Audi a4 .. 2400kr skatt den drar ca 0,52 130km/h på e4an .... Och så är dom MYCKET snyggare än passat, ALLA volvo bilar, och Bmw 3serien...


Passat såklart. Riktigt slitstarka motorer


Fula som stryk bara


Inte lika gubbig som Audi iaf.


Jo men några 1000:- mer eller mindre i skatt/år påverkar bara den totala bikostnaden marginelt. En diesel sexa går och låter så mkt skönare och kostar bara marginelt mer att äga. Men är fortfarande billig att äga. Jag sålde nyss en fullmatad 325d och jag vart mkt nöjd med den.


Å du menar att min audi är gubbigare än din passat?


Desutom är det en av de fulare passat ochsåå ..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka