Abs problem volvo v70

Hej. Har problem med tracs och abs funktionen i min volvo v70 98. Felkod: Givarfel höger bakhjul För ett år sedan byttes båda bakre givarna, problemet kvarstod dock lyste lamporna bara ibland. Ett år har gått och nu så lyser lamporna hela tiden,detta trodde jag skulle vara mycket lättare för verkstan att fixa nu. Felkod: Givarfel höger bakhjul Nu har styrboxen bytts - samma fel kvarstår Batteriet byttes - samma fel kvarstår verkstan har ohm-mätt givarna och de har samma motstånd men de ger olika spänning vid samma varvtal så jag tog ut givarna och de var precis svarta och rensade även kugghjulet så det blev rent och fint. Lamporna slocknade, ut och körde och när vägen är plan och fin inga som helst problem men när det blir lite guppigt eller grusväg så tänds lamporna igen. Glapp, jordfel?? tänker jag. Ryckte lite i kablaget och tog bort handsken till abs styrboxen och monterade dit den igen men nu slocknar aldrig lamporna igen. Verkar troligt att det är kabelglapp, jordfel eller att styrboxen nu lagt av men det verkar konstigt. Har någon ngt förslag hur man mäter om det finns spänning till abs-pumpen,boxen??



Svar på inlägget: Abs problem volvo v70



Testade idag att kolla lite kablar men inget verkade skadat eller dåligt, men såg att jordningarna var lite erjade och fula så lite puts samt kopparpasta på ett par ställen och vips så var lamporna slock igen... Waaawwwwaaaawwwwiiiiiiihhhhhwwwwwwaaaaa Varit ute och plågat den lite nu på alla slags underlag och det verkar lovande.... Kan jordfel orsaka dessa problem, det kan tänkas att abs fått låg spänning pga den dåliga kontakten för när verkstaden bytte batteri och fick lite högre volt så kunde de släcka lamporna, blir knäpp på det här men tänk om allt skulle vara enkelt vilken arbetslöshet Sverige skulle ha


kanske är det som är felet på mitt abs sytem med... har inte hunnit kika på det men eftersom man fick tvåa på det iadg så vill det till att sätta fart


säkerligen härjat i kablarna kan vara ´varsomhelst i kablarna jag hade samma problem med min bil slog ut på den givaren å bytte den å rwengjorde och allt men till slut så var det en kabel som var kass


Vart sitter dom jordkablarna?!


Har bytt massor med abs styreheter på volvo det är en klasiker att felkoder sätts på givare bak men att dom är hela. Om du monterat en beg styrenhet så tror jag du ska testa att byta igen dom ifrån skroten är ju lika gamla som den satt i din bil.


Jag har samma problem på min. Jag är nyfiken på hur man kommer åt att rengöra abs-kransarna bak och var jordpunkterna du smorde satt.


för att komma åt abs-kransen så är det bara att ta bort bromsskivan.


Har en V70 T5 -00 med en ABS lampa som tänds till o från och ett samtidigt skrapljud. Förmodligen en spräckt ABS krans. Eller kan det va något annat? Vid konstant körhastighet försvinner problemet. Om jag skall byta krans hur kollar jag vilken det är fram eller bak, höger eller vänster. Måste man ta bort drivaxeln för att byta kransen fram?


Det kan vara abs-sensorer, kransar eller abs-styrenheten. Abs-sensorer - ska gå att testa med multimeter. Finns guider på nätet. Uppfyller de inte rätt värde, byt. Abs-kransar - det går att se dem om du lägger dig under bilen. Du ser om de är trasiga. Abs styrenhet - vanligt fel på dessa bilar är att lödningarna i ABS styrenheten släpper. Öppna och löda om. Finns guider på nätet. Ett skrapljud kommer alltid första gången bilen passerar 30 km/ h efter att man startat bilen. Det är något i bromssuäystemet som testas.





Tack kallabaz för tipsen ABS en skrapar precis hela tiden inte bara första gången bilen passerar 30. Speciellt om man svänger eller kör under 50 men på landsväg lungnar den ner sig. Hur är det med drivaxeln måste den tas bort eller kan kransen bytas på plats




Anlita en expert!
Boka verkstadstid eller en tid för bilservice hos Mekonomen. Med över 500 verkstäder i Sverige så kommer du alltid att hitta en verkstad nära dig. Eller varför inte handla reservdelar och biltillbehör online och får dem skickade inom 1-2 dagar!

Sök på alltombilen

« Tillbaka