Volvo 745 går dåligt på låga varv

tja, jag har en volvo 745 gl-88 med b230f motorn. Bilen startar lätt men den går lite ryckigt på tomgång och är väldigt trög att få upp i varv, men när den väl kommer över ca 3500 varv så varvar den fint. Jag har testat att bytt fördelarlocket å rotor, den dära saken som sitter på expansions kärlet, styrboxen, lambdasond , luftmassemätare, tändkablar och stift och även högspännings förstärkaren eller va den heter som sitter innanför vänster framskärm. har även testat att göra rent jordpunkter å slipat till dom och så har jag testat att spruta startgas runt insugs slangar å allt va de e. men ingenting av detta har hjälpt något... någon av er som har något förslag på vad det kan va för fel?



Svar på inlägget: Volvo 745 går dåligt på låga varv



hur tar man bort den bakre bränslepumpen?


När pumpen är kass brukar det vara problem vid höga varv/hög belastning. Det finns en lucka i golvet över tanken, där kan man fiska upp pumpen.


har precis samma problem jag med med min 740 -88, då vet jag vad jag ska kika på! Annars, jag märkte det på min 740 idag, att det bakre röret på luflfiltret var böjt.. har det någon betydelse? Sorry för lånet av tråden men vi har ju ungefär samma problem verkar det som. Mvh Oscar


okej, men hur får man loss pumpen då? sitter ju någon plast kåpa eller någor över som e nästintill hopplös att få av


Det är som en stor plastmutter, jag använde en bit kvastskaft & hammare.


okej, har testat detta också nu men de va inte den som de berodde på.. vad finns det mer för alternativ?


tändkablarna ligger inte emot ventilkåpan. hänt mig ibland att när dom ligger mot kåpan så går spänningen gått ut i kåpan och gjort att bilen haft varvproblem. viserligen inte varit jätte färska tändkablar men värt ett försök.


får ta å testa de


kan man testa på något sätt om bakre pumpen funkar, den surrar men de kommer inte någon bensin ifrån den va ja kan se





surrar den så brukar den funnka men hur kollar du om det kommer bensin från den?


genom att testa å ta ev en av slangarna i taget.. men de kommer inget alls från någon av dom


Då är pumpen eller slangen nere i tanken kass, bara att fiska upp armaturen och kolla.


har gjort de nu och bytt till en som funkar, men felet kvarstår.. går fortfarande kasst på låga varv och har ingen riktig ork.. kan de va toppen som är dålig? bilen baktänder en hel del mot luft burken också?




Anlita en expert!
Boka verkstadstid eller en tid för bilservice hos Mekonomen. Med över 500 verkstäder i Sverige så kommer du alltid att hitta en verkstad nära dig. Eller varför inte handla reservdelar och biltillbehör online och får dem skickade inom 1-2 dagar!

Sök på alltombilen

« Tillbaka