Taklister till V70 98 - 00 (gamla karossen)

Hej, det är så att jag är på jakt efter taklist till V70 98 - 00 som används när bilen inte har rails (för takbox osv). Har varit på skroten och letat idag, men alla V70 har ju rails ju. och verkar inte som om min bil är förberedd för det ens så kan bli svårt att få dit dem även ifall jag vill. Är det någon som vet vart jag kan leta (har redan blocket och marknaden här under övervakning), eller vet vad nya lister kostar från volvo? Kan vara så att det är värt att lägga ner de pengarna då hela bilen skall lakeras i höst/vinter. Tack på förhand! Ber om ursäkt ifall det hamnade i fel forumsdel.



Svar på inlägget: Taklister till V70 98 - 00 (gamla karossen)



jo det går att få dit, bara att ta bort listerna som är där idag och montera railsen och dom nya listerna


Visserligen till nyare V70 men ändock ett riktpris: http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 40&p=1 1500:- per list, färdiglackerade. Lät...saftigt tyckte jag.


Men du har ju inga rails på din V70? Kollade dina bilder. Har du haft rails på och plockat av dom? Hur ser det ut på listen där railsen satt fast på? Är det skruvhål genom listen så är det som jag hade på min V40, köpte bara täckpluggar på Volvo.


Nej jag har inga rails idag, det är bara lister hela vägen. alltså inget takräcke. men tack för hjälpen. får väl åka och demontera rails nästa vecka och se om det går att få dit.


Hålen finns under listen så det är inga som helst problem. //Brådhis


Okej Tack ska kolla detta nästa vecka. så kanske den kan börja se hel ut igen.


Jaha, uppfattade ditt första inlägg som att du inte vill ha rails.


Du har helt rätt Digital_kicker. helst vill jag inte ha det, men det eller köra med bara en list (då den ena böjdes sönder när luften fick tag i den och slog den till passagerarrutan.


Aha! Tråkigt när grejer går sönder. Det jag mest undrade över var om railsen sitter ovanpå taklisten. På min V70 - 07 så är listen skuren där railsen sitter fast, alltså 3 delar list när railsen satt på min bil. Och som jag skrev innan så på min V40 - 01 satt railsen på listen med endast små skruvhål genom listen. Är det så i ditt fall också så är det ju bara att dra till skroten, plocka bort railsen och ta endast listerna





Första generationens V70 har långa lister om dom inte har rails och delade lister om dom har det. Precis som på V70N, kan man säga. //Brådhis


Tycker jag ser dom listerna överallt, ifall du har gamla railsen så är det ju samma lister från 855 Lycka till!


Jag jagar lister utan Rails, alltså inget takräcke. och de ser inte jag ofta iaf. Men vet du någon som har fräscha exemplar så säg gärna till.


Ja precis, som jag har m.a.o? alltså listerna som täcker fästena för railsen. Jag hittade mina på skroten och då fanns det 2 uppsättningar till förutom dom jag köpte.


Precis de listerna jag är ute efter. Var på skroten igår och letade (stor skrot med många Volvo) och alla hade Rails eller om man såg nån en bit ifrån som inte hade rails så var det givetvis S70 Men de ska få in många bilar i aug så då ska jag passa på när det börjar rulla in bilar. har tex plockad mycket delar från en V70 Saffran som står där. Som du kan se i mitt album. Frågan är ju hur långt det är värt att köra för att hämta lister.


Dom från 855 passar, men är ej likadana. V70-listerna ser lite annorlunda ut runt rutorna och leder upp smutsvattnet på taket istället för ut på sidorna. Så om han har en V70 och bara ska byta en list kommer det se fel ut med en från en 855:a... //Brådhis


Tack Brådhis. Jag brukar alltid byta båda sidorna om det är något sånt som ska bytas ut, helst från samma bil med så det är "samma" slitage på dem.


Jaha Åfan! Det var mer än jag visste, Tur att nån vet





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka