Varför måste man ha canbus?

Hej, Varför måste man ha canbus på t.ex innerbelysning och typ xenon? Äger en Ford mondeo GHIA 2002 Men själv har jag satt i LED belysning i hela bilen utan canbus?



Svar på inlägget: Varför måste man ha canbus?



Det "måste" man inte. Det är ju bara om bilen har canbus. Annars kan det bli knepigheter.


Men har inte en ford mondeo canbus?


Det är inte säkert att den har det till belysningen när den är så pass "gammal".


beror väl hur "komplett" Canbus som används


Suck... CAN-BUS har inget alls med lampor att göra. CAN-BUS används MELLAN styrdon i bilen, det är en ren kommunikationsbuss, den mäter ingen ström eller hller koll på om en lampa är trasig. Moderna bilar däremot har ofta styrdon som tex övervakar lamporna, därför har "branschen" blandat ihop detta med CAN-BUS.


Eller så ser man det som att "branschen" underlättat för konsumenten.


Tycker snarare det är att vilseleda konsumenten. En lögn blir ju inte en sanning bara för att folk väljer att tro på den.


Kunde inte sagt det bättre själv. Om ja inte mins fel så är anledningen till att en "icke can-bus" diod har ett avbrott i dioden, precis som alla dioder därför tror styrdonet att lampan är trasig vilket medför att ingen ström skickas ut till lampan. EN "can-bus" diod har ett motstånd som sluter kretsen så att styrdonet känner att kretsen är hel. Det kan även vara därför som vissa dioder blinkar då dom tänds av styrdonets mätström. I slutändan handlar det ej om can-bus utan om hur styrdonet sköter lamporna och sin lampövervakning. Därimot så kan can-busen säga åt strålkastaren att tända tex ett helljus eller liknande det gör på flera bilar vilket medför problem när man ska koppla in extraljus osv. Men men de är en annan historia


Och det får du givetvis tycka. Sen kan jag dock se ett problem i om "canbuslampan" kostar ofantligt mycket mer pengar än "icke canbuslampan". Men så länge det inte gör det så kan det kvitta enligt mig. En "canbuslampa" fungerar ju likväl lika bra på en bil som helt och hållet saknar canbus-systemet.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka