Rolla bilen - kommer detta funka?

Tjenare, bilen som ska rollas är då alltså en 740. Och innan ni postar "SÖÖÖK, FINNS REDAN 1000 TRÅDAR", så kan jag tala om för er att jag har suttit i två timmar och sökt utan att få något konkret svar... Har egentligen bara några frågor som jag är lite osäker på, alla säger olika på olika forum. - Man behöver inget mer förarbete förutom att grovslipa och tvätta, stämmer det? (Nuvarande färg är mattsvart) - Kan jag lacka bilen vit när jag har svart nu? (Borde gå tycker man..) - Blir blank rollning bra? Är lite osäker på om jag ska ha blank eller matt färg.. - Kan man rolla med en vattenbaserad färg? - Fungerar någon av dom här bra? Och räcker 0,75 liter till en 740? http://www.rusta.se/akrylatfarg_vit_0_7 . 01213.html http://www.rusta.se/oljefarg_vit_0_75l_p10401142.html - Kan man rolla med denna rollern? http://www.rusta.se/roller_i_filtmateri . 01025.html Sen en annan sak, jag har ingen möjlighet i världen att stå i ett garage, utan måste stå ute... Kan jag bygga ett tillfälligt garage och låta bilen torka inne där, eller måste den ha direkt solljus på sig? Tycker de borde gå bra, kanske dum fråga, men kanske bra för någon som undrar i framtiden! Nu får jag bara hoppas på att någon tar tid på sig att svara också så skulle jag bli supernöjd, ska måla på lördag! Ha de bra!



Svar på inlägget: Rolla bilen - kommer detta funka?



Du får nog räkna med minst 2-3 liter färg när du ska täcka svart med vit sen kan du inte måla vattenbaserad färg på oljefärg antar att den är lackad i de förut krackelerar och släpper bara.


Oj jävlar, va att en del färg! Borde de inte gå åt mindre färg om jag slipar ner den lite?


slipa bilen måste du ju i vilket fall som helst annars fäster inte färgen. 3 liter lär de nog gå åt.


Du får nog räkna med 2-3 liter utan problem, färgen går åt mer än man tror när man rollar och speciellt om du ska byta kulör! Jag skulle köpa oljebaserad färg och köra med!


Om jag skulle måla min bil så skulle jag köpa: oljebaserad färg, jag skulle köpa 5 liter, mohair roller (inge billig skit), en knippe penslar (av bra kvalitet), BRA maskeringstape och en låda öl Detta gissar jag att det hamnar på typ 1000-1500:- beroende på vad det är för kvalitet på färgen och ölen.


Okej, tack för alla svar. Ska försöka komma undan så billigt som möjligt eftersom att det ändå är en skitbil! :p Funkar denna färgen? http://www.rusta.se/akrylatfarg_vit_5l_p10401162.html


om du ändå vill ha de så billigt som möjligt å inte verkar bry dig om resultatet så ta de billigaste du hittar av allt.


Vem har sagt att jag inte bryr mig om resultatet? Jag vill kanske inte ha toppskick, men dugligt iaf... Så fint som möjligt till ett så billigt pris som möjligt.


Köp färg på Biltema Rollad i deras Mattsvarta färg





Skumgummirollers funkar skitbra .


glöm ej bara grund slipa så


har själv letat efter just den färgen på biltema här hemma i sthlm men de verkar som en utgått


http://biltema.se/sv/Bygg/Farg-och-Fog/ . /Lackfarg/ ?


därför ja inte hitta den, den har bytt namn sen ja köpte den sist.. hehe


Bara åka och handla





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka