Krom färg på burk, ska måla plast detaljer i krom. Biltemas kromfärg ??

Tjena ska måla lite plast detaljer i krom på utsidan av bilen. Och undrar då om nån har erfarenheter av detta. Har läst/hört att biltemas kromfärg varken tål vatten eller salt så den kommer ju inte sitta länge. Vet nån något relativt billigt alternativ som ändå håller länge och blir snyggt. Berätta gärna också hur man ska lacka om nån vet, ska man lägga ett lager med klarlack sist kan de göra att biltemas kromfärg håller bättre? eller kommer klarlacken förstöra kromens blankhet. Ska det läggas nått lager innan för att få kromfärget att fästa bättre och (bling bling) blänka bättre?



Svar på inlägget: Krom färg på burk, ska måla plast detaljer i krom. Biltemas kromfärg ??



Biltemas kromfärg är säkert bra till mycket. Men funkar tyvärr dåligt som bling bling faktor. Den är inte gjord för att användas på utsidan av bilar. Klarlacken kommer troligen att lösa upp färgen om du har otur och göra "kromet" matt.


misstänkte det också med klarlacken, men är biltemas kromfärg typ silver eller är det krom?, har för mig att jag haft någon slags fälgfärg för längesen som verkligen blev krom när man sprutade på det.


Finns inga bra kromsprayer alls tycker jag. Vissa kan fungera på jättesmå ytor men alla verkar bli lika känsliga på ytan.


ja har oxå sett en spray som dom sprayar på olika saker, hjälmar, datamusar och fälgar m.m och det blir skitsnyggt... kommer bara inte ihåg vart jag såg det...


hittade den !! http://www.youtube.com/watch?v=Bd3zZVcgayg


De där ser ju lovande ut, ser dock att ytan han målar på extremt blank och fin. Kanske de är ett måste innan man slänger på krom färgen.,


joo mkt möjligt men de mesta kan man ju polera upp o sen spraya


Mjaa o han lackade bara på mörka baser eller vad man ska säga.. Om det spelar ngn roll Tycker filmen var lite otydlig, Han höll den i skuggan hela tiden, O det hade ju vart skoj att få se han testa det på ngn annan färg än vit, Och som inte är så extremt blank innan.. Har alltid undrart hur det blir med sådan spray, Så bra tråd haha


måste hitta en annan video me de för ja har sett att dom lackar ennat





Biltemas kromfälg blir bajsbrun till färgen och knottrig till ytan, avger sig en instängd lukt och drar till sig flugor.. Det finns metoder där man lackar "kromfärg", så det blir riktigt bra.. kolla bara alla "kromade" plastdetaljer på saker ting, men det görs inte med sprayburk utan nån specialfärg som säkert sprutas på under speciella omständigheter.


http://www.alsacorp.com/products/killer . chrome.htm Där har du iaf den han målar med i filmen!!


Biltemas kromfärg är skit! Köpte och provade den, torkade knappt och färgade av sig.


Står till och med på Biltemas Kromspray att den inte får vidröras.. Av min egen erfarenhet: Köp den inte ens för att testa.


Vit?? Dom lackar först sakerna svart och sen klarlackar. Efter det lägger dom 3-4 lager med cromefärgen. Förmodligen måste det vara svart för att uppnå effekten. I slutet av denna video gör dom det på föremål som inte är jämt o blankt.. http://www.youtube.com/watch?v=4r97OR8H . re=related I videon visar dom också effekten av att lägga ett lager Candy färg över cromet också.. skitfint ! Kolla då på denna istället så ser man ju varför det är så fruktansvärt dyrt att få det gjort hos en av dom få lackerare som kan sånt här.. Det går ju inte åt LITE !! lacker.. SJUKT RESULTAT http://www.youtube.com/watch?v=zAgT1hui . re=related


till helgen gör ajg mig det besväret och åker till biltema och köper deras cromefärg. Lägger även upp bilder på diverse material, ytor och färger. Se det som en guide.


NEJ NEJ NEJ! Åker du till Biltema så köp inte chromefärgen! Köp deras silverfärg istället. Chromefärgen tål inte beröring eller klarlack, det gör sivlerfärgen. Och konstigt nog så är silverfärgen blankare och finare än den så kallade chromefärgen.


Vad av 10 inlägg med "NEEEJ till Biltemaspray" va det du inte förstod?


man får väl testa? man blir ju knappast ruinerad


jag köpte kromfärg på meca (troligt samma som biltema) det blev fint i typ nån timme sen började den färga av sej så fort man tog på de.. (hade på backspeglar och luftintag bak) blev fint.. men inte i närheten utav krom.. silver kanske.. har nån bild i galerian.. (mb 190e)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka