Val av laddtrycksmätare.

Tja. Behöver lite hjälp med val av mätare till min Golf. Står mellan två olika mätare. Nr1. En VDO mätare som matchar belysningen exakt i bilen blå bakgrund med röd nål. Den är snygg när det är mörkt men mindre snygg när det är ljust eller när den är avstängd. En annan nackdel är att den går till 2,5 bar då jag helst vill ha till 2bar. http://www.performance-cafe.com/images/ . thind2.jpg Nr2 En Prosport-m som har black panel och man kan välja mellan 7 olika färger därav blå med röd nål. Men är inte exakt i samma som bilen. Men den går till 2bar och har snyggare tavla än den andra mätaren. Alltså snyggare när den är på och av. Men passar sämre in i helhets intrycket i bilen. http://www.realcar.se/servlet/us_pyra?w . =1&p=H Båda har sina plus och minus men känns väl som att Prosporten är mer det jag söker. Men som sagt kan inte bestämma mig Så alla förslag och råd är välkomna //Matte



Svar på inlägget: Val av laddtrycksmätare.



båda två ser nice ut! om jag ska vara ärlig så tror jag att jag hade valt den från realcar. för där kan du byta färger och den går bara till två bar som du sa att du ville ha. och den från realcar verkar ha samma färg som nr1. men valet är ditt och alla tycker olika!


Jag hade tagit VDO:n eftersom det är ett gammalt och erkännt bra märke. Prosport är bara rebrandade Auto Gauge-mätare och realcar är idioter så där hade jag undvikt båda


AWE Tuning har riktigt schyssta mätare annars. Kostar lite mer, men de ser original ut. www.awe-tuning.com Bild på min:


Lånar den här tråden, ett par år i efterhand... Jag är på jakt efter en laddtrycksmätare till min S4 och är då inne på spåret !"röd bakgrundsbelysning och vit(eller röd) nål. samt någorlunda stilren svart tavla utan en massa OMGTURBOAWESOMENESS stickers på... AWEs produkt har sklart varit på tal då den har exakt samma belysning som originaltavlorna men då kostar den ju skjortan plus frakt... Sen tittade jag på BSRs mätare då den kommer i helröd och är relativt billig men då hör jag från många att den är skit och brukar visa fel. Till sist så hittade jag samma mätare som mattemaz. en Prosport-m 2,0 BAR 7 färgers. Denna är min favorit hittills men TBOC_Razor hade inte mycket trevligt att säga om varken produkten eller försäljaren... Känner mig helt vilse i denna turbomätar-djungel!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka