Hellacka bil, behöver tips!

Tjena, tänkte hellacka min bil i veckan då jag har rost lagat massa ställen på bilen samt bytt vissa delar. Så matt svart eller blanksvart vill jag ha bilen och tänkte kolla med er som kan och har gjort detta om denna http://www.biltema.se/sv/Bygg/Farg-och- . arg-36711/ färg funkar att köra ihop med denna http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Elverk . 600-17208/ lackspruta och om den ens funkar till att lacka en bil med. OBS Är inte ute efter något super resultat! OBS Något speciellt att tänka på när man maskerar? Några tips för att få de enklare? Första gången med lackspruta så finns de någon huvudregel när man lägger på lacken? Lägg gärna till egna tips. Tack på förhand! //Thorseeeen (Bilen som ska lackas)



Svar på inlägget: Hellacka bil, behöver tips!



http://www.youtube.com/diyautoschool , han är grym på tips mm, har själv kollat på timtals av hans videos


tjena linus! jag har lackat en del bilar nu och kan nog bidra med lite tips, har lackerat morsans audi a4 quattro b7 bl.a. för det första så ska du inte snåla på färgen, biltema ska du hålla dig undan. blanksvart är en billig solid färg som kostar max 100kr/l hos en riktig lackeringsfirma så satsa på riktig 2-komponentsfärg från dem. du klarar dig lätt på 3l. Börja såhär:gå över hela bilen med våtslippapper och rugga upp ytan/slipa bort grövre repor osv, hur noga du vill vara är upp till dig. Grundjobbet är A och O när det gäller lackering. har du inte slipat bilen plåtren så behöver du heller inte grunda bilen. gör ren bilen noggrant med fört. eller liknande. blanda alltid en liten sats färg åt gången och kör slut på det istället för att göra stora laddningar som du försöker lägga på på en gång, då kommer det bara att rinna. börja med att lägga över ett tunt lager med färg över hela bilen, använd mjuka rörelser och spraya vågrätt, inte upp och ner! låt det torka ett tag. lägg på ett till lager runt bilen, lite tjockare denna gången men ännu inte heltäckande. låt det torka någon minut. lägg sedan på ett till lager, repetera detta tills det inte lyser igenom, lägg på många lager! det är viktigt att du låter det torka några minuter för annars kommer det att rinna och det blir bara jobbigt när vi kommer till nästa steg. Låt det torka 2 dagar och gå sedan över bilen med våtslippapper och rugga upp ytan och våtslipa bort alla rinningar. Tvätta sedan av bilen och lägg på några lager klarlack. samma visa här, låt lacken torka några minuter innan du lägger på ett till lager! ju fler lager, desto bättre kommer självklart det att hålla sig. kom ihåg att fukta golvet så att det inte dammar, man vill inte ha damm i lacken! vänta några dagar och låt klarlacken härda riktigt. sedan kan du waxa och polera bilen. hoppas det hjälpte lite! såhär kör jag och har som sagt lackerat en del bilar nu. /Per


Ska kika! Tack!


Allt finns här! :-) http://skogenracing.editboard.com/t6913 . hover-veta


Bra tips! Men en annan fråga är ju lite vart man kan vara när man lackar. Mitt garage är på tok för litet (man kan inte ens gå runt bilen) och under carport:en så är man ju exponerad mot väder och vind (och damm och smuts). Ska man bygga en provosorisk "lackbox" under carport:en med presenning och dylikt?


Man kan ju alltid köpa ett större partytält att vara i, funkar perfekt:)


Det gör det? Bra att veta, jag tänkte faktiskt på det. Då kan man ju lägga ut plast i gräsmattan och köra in bilen i tältet eller så. Då har man gott om utrymme inne i tältet. En bra idé!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka