Lacka ramarna i min c70 klarglas

hejj undrar om det är någon som vet vad för sprayfärg man ska använda för att lacka ramarna i klarglasen, för färgen måste väl klara av värme från lampan??



Svar på inlägget: Lacka ramarna i min c70 klarglas



Fixa xenon Om du vill vara säker så köp värmefärg, är dock lite tveksam på att det blir så varmt så att färgen tar stryk av det


nää klarar mig utan xenon, men vilken värmefärg finns ju olika finns den som tål 650grader men den härdar om saken man lackar blir över 200grader, sen så finns motor färg och andra?


Funkar med vilket som typ, men värme fälg eller fälgfärg är lite tjockare och tåligare


okii är du säker på det?


Ja, klart annars hade jag inte skrivit något. Vad är det värsta som kan hända? Färgen flagnar? Tvätta innan med thinner, grunda med plast primer ( om det är plast) och kör. Många kör mattsvart plasti dip, mycket starkt och enkelt och jobba med, finns många trådar om detta här på garaget.


Kolla min evo.. Finns en bild när de va kromat bak,, o nya bilder när ja gjord det svart,, sjukt mycke bättre.. Köpte slipsvamp mjuk, typ 220 papper tro ja de va! Ruggade upp med slipsvampen, köpte primer och mattsvart färg på K-Rauta... Körde primer 2 lager,, när de va torrt tog ja täckfärg 2-3 lager ! Köp färg som är baserad på Alkyd,, INTE vatten..... Va gäller värme så måste den inte va värme tålig,, efter du inte lackar själva reflektorn utan bara runt om,, o de blir inte hemskt varmt... Good luck


Menar kromat fram*


Jag målade mina mattsvart insatser, biltema vanlig "pissefärg" håller utmärkt, används dagligen! Min arbetskamrat lackerade sina v70n insatser (xenon) med vanlig billack, håller utmärkt det oxå!


Precis funkar klockrent, biltemas färger är alkyd också... Snabbare torktid, fäster bättre , o tål mer än dom vattenburna.





Lackerade min insatser på V40'n jag hade innan, vanliga halogenlampor, lacken klarar värmen.


åfan trodde man behövde nån färg som tålde värme, men körde du vanlig primer eller plast primer? sen den stora frågan blir också om man ska lacka dom svarta, matt savrta eller silvriga som bilens färg?


vette fan vad dom är gjorda av men det måste ju säkert va någon slags plast, några tips på var man kan köpa plast primer?


Tex, http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Farg-o . rg-367407/ Finns på mekonomen m.m också...


okii men är inte det vanlig plast färg står inget om primer?


Jag körde på en primer som är för, plast, trä, plåt mm den funkar på det mesta,, men sålänge det står plast Så ska de inte va nå problem egentligen... Sen är färgen en smaksak.. Lägg upp bild på gör om min bil tråden,, så kangrabbarna göra en bild med svart o nån mer färg du kan tänka dig,, så får du se hur de skulle bli..!!


yes ska nog gå loss på det i helgen nu,tack för all hjälp


jag hade hammarlack på biltema runt mina reflektorer i min gamla 740 -91 höll sig bra & klarade värmen men denna: http://www.mekonomen.se/bil/bilvard-och . t-pa1408sv skulle jag satsa på + en noggrann & försiktig maskering på reflektorerna


jo jag kolla på den, men det står att färgen härdar först efter 200grader, men jag vet inte ska testa med vanlig plast färg dom flesta har sagt att det fungerar skit bra så får se





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka