Bästa halogenlamporna

Hej! Nu är det så här att jag köpte min bil för cirka 1 månad sen (Saab 9-5 2001) Och det var ENBART Xenon lampor i halvljuset och inga lampor alls i helljuset. Nu är det så att jag tänkt köpa nya lampor (halogen = lagligt) till både hel och halvljus. Jag kan verkligen INGENTING om bilar. Så kan någon rekommendera och länka till de bästa lamporna till både hel- och halvljus? Förstår verkligen ingenting just nu, finns ju olika kategorier H1, H2, H3 osv osv. Vad innebär detta? Vill alltså ha det bästa ljuset för pengarna som är lagligt och kommer gå igenom besiktning. Mvh edit: skulle det fungera att stoppa xenon i helljuset istället och bara köpa nya halvljus? Eller är det också olagligt?



Svar på inlägget: Bästa halogenlamporna



H1, H3, H7 osv är ju vilken sockel du har. Min erfarenhet är att osram nightbreaker plus är trevliga. Lyser "lite mer" och "lite vitare" än "vanliga" halogen. Om de är de bästa ska jag ju dock låta vara osagt.


Aha, hur får jag reda på vad jag har?


Antingen titta på de lamporna du har i, eller om du har originalstrålkastare; ta en titt i instruktionsboken till bilen


Saab 9-5 har H7-lampor (http://www.speedparts.se/temp/res_el_la . 5_06-.html) Nightbreakers har ryktet att de har kort livslängd då de lyser starkare än vanliga lampor. 1 lampa för 179 kronor (http://www.kjell.com/sortiment/el/bilti . -h7-p64031), kan bli dyrt i längden. Night breakers är mer för om du ofta åker när det är mörkt (kanske jobbar natt etc.) men kör du dagtid är det bättre att köpa något annat.


Nightbreakers ja, Nightbreaker Plus håller betydligt bättre än "tidigare generationer" (min erfarenhet iaf)


Jag har nightbreaker plus, skitnöjd. Lyser betydligt starkare än mina som sitter i helljuset. Håller då hittils bra (3 månader) Men jag använder inte dem så mkt, kör mest med bara parkeringsljus eller parkeringsljus och dimljus Tror Philips variant (X-treme vision eller vad den heter) är iprincip lika bra som Osrams Nightbreaker Plus.


Hmm, är det lagligt med xenon i helljuset? Ringde han som jag köpte bilen av nu, han sa att jag bara skulle sätta i xenon i hel och köra halogen i halvljuset så går det igenom besiktningen.


Beställt hem Philips X-tremevision nu iaf!


"Egentligen" inte nej. Besiktningen bryr sig inte, men, jag vet folk som fått veta vad polisen tycker om det (exakt påföljd minns jag inte nu). Kan väl tycka att det i helljuset kan "kvitta", du får ju inte ha det på vid möte iaf. Men nej, ska man vara hård när det gäller det, så är det inte lagligt





Nightbreaker Plus, galet nöjd. SBP påpekade inget om xenon i helljus sist jag hade det.


Xenon i helljus är väl lagligt? Har kört igenom besiktningen sedan 2007 med mina utan problem


Inte om man ska vara riktigt petig nej


Dessa kör jag oxå med. Riktigt bra ljus! //Brådhis


Vad är det aom man ska vara petig men för att inte få ha xenon i helljuset? Helljuset har du inte igång när du möter mötande trafik. Det var den förklaringen jag fick av någon besiktningskille som jämförde det med extraljus? Förstod jag han fel eller vad är dt aom polisen bryr sig om som inte besiktningen gör?


Vad menar du med petig? Det är antingen lagligt eller olagligt


Han menar helt enkelt att om man ska följa lagen till 100% är det olagligt, men besiktningen brukar normalt sett släppa igenom det. Även polisen brukar oftast se genom fingrarna. Men skulle dom vilja kan dom skriva ut en bot och skulle besiktningsmannen vilja kan han sötta en anmärkning på det. //Brådhis


Just precis så menar jag ja Så nej, för att vara tydlig; det är inte lagligt.


Men vad är det som gör att det inte är lagligt? Det är jag nyfiken på


Ja, strålkastaren är inte godkänd för xenon, xenonkittet är säkerligen inte heller det godkänt (bara två spontantankar)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka