Problem vid registreringsbesiktning: FORD MUSTANG

yoyoyoyo! Var inne på registreringsbesiktning förra veckan och fick underkänt på inte helt oväntade saker. 1. Parkeringsljusfärg fram fel (Har orange) 2. Blinkersfärg bak fel. (USA original) Det är min 1999:a mustang GT och nu undrar ni säkert. "Vad är problemet i det hela?!" Jo, jag beställde externa diod bakblinkers som var väldigt fina, fast dem var breda och kräver att man fräser ur kofångaren i bak för att sätta dit dem. Jag söker därför tips eller tricks för att klara besiktningen. Är inte sugen på att köpa nya baklyktor för 5,000spänn eller att "förstöra" min bak-kofångare Tack på förhand! Mvh Millenium (OBS länkar till ställen som säljer sakerna man behöver vid tips uppskattas)



Svar på inlägget: Problem vid registreringsbesiktning: FORD MUSTANG



Bara köpa blinkers\lampor till släpkärra. Dra en kabel direkt och tejpa fast på bilen där det ska lysa. sen när du reggat färdigt kan du dra bort skiten och ta problemet nästa år istället;)


Koppla om blinkers till backljuset, sätt i en orange lampa. Finns inget krav på backljus. Annars finns det som nämt ovan blinkers till släp att sätta fast med tejp eller något under besiktning. Finns överallt nästan


http://grufmanbil.se/webshop/mektips/Sv . ing-92.pdf borde vara samma på en 99;a som på en 97;a annars kan du kolla på "swelights" http://grufmanbil.se/produkt/5005/ kan förövrigt tipsa om grufmanbil.se för att köpa delar till mustanger. dom har även klarglas till positionsljusen, fast jag tycker du ska flytta positionsljusen till nåt annat ställe så original utseendet finns kvar där kör själv på orange lampa i backljuset för att bevara original utseendet tyvärr är det mycket fulare med gult sken än det röda som det ska vara


Kolla runt på HOVA.se där har dom sånna där dioder ni snackar om. edit. spelar ju ingen roll om HUR bilen ser ut när du kommer in. utan om att allt SKA funka och följa lagar


Det funkade förr men inte nu längre, allt för uppenbart helt enkelt


Jo det finns för bilar från o med en viss årsmodell (igen) vet ej dock vilken. men gissningsvis 1998 eller så


Jag vill minnas att dom behöver inte fungera på bilar som är äldre än 5 år.


Aaaha. jag tror det var så att på helfordonsgodkända bilar så var det krav, alltså från 1994 (Audi) men är Mustangen en "import" så är där ju inget krav då den ej är helfordonsgodkänd :-)


Ursäkta om jag ställer frågan, men har man importerat och köpt en sådan förhållandevis dyr bil, så vill man väl ha korrekt belysning på den också, som det bara är att besiktiga med? Är det inte värt dom extra kronorna att slippa oroa sig varje år? Inte för att jag är så rik men hade jag haft råd så hade jag köpt nya - korrekta - lyktor, och sedan sluppit fundera på någon kringelkrångellösning som måste kommas fram varje år.





Jag har köpt till min gt500 2012 alla lyktor som behövs och den gick igenom registrerings besiktningen.. nu kommer ja att behöva byta från mina xenon lyktorna tillbaka till halogen varje gång ja ska besikta den... men jag har nu halogenlyktor, blinkers bak och positionsljus fram som ja jkan hyra ut för alla som har problem .





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka