Lackering av bil

har du försäkring som täcker det ska dom fixa det.varför annars ha försäkring.



Svar på inlägget: Lackering av bil



jo såhär är det, har helförsäkrat hos folksam, med tanke på att det är huv, tak, och båda sidor som är repade, skulle det kosta dom ca 30 000 att lacka bilen, och om sa att när en reparation av bilen går på 80% av bilens värde vill dom lösa in den, och med tanke på att jag inte har turbo eller någon värst lyxig utrustning i den, så är den inte värd så mycket, fick även förklarat för mig att bilen ska va original vid inlösning, dvs utan färlgar, coilovers och så, o då får jag inte ett skit för den, och jag vill inte göra mig av med bilen, så jag får stå för lack själv om jag nekar inlösen. Hade jag däremot haft till exempel en t-gul 850t5r, med glas taklucka, färddator, skinnklädsel med minne osv, hade dom fixat det då den har mer utrustning är är värd mer.


Nej,en 850 -96 kostar knappt hälften av vad lackering går på = inlösen eller fixa det själv mot att du får en liten summa av försäkringsbolaget.


Sjukt dyrt att lackera, sådana stora ytor är ju inte helt säkert att nyansen blir riktigt bra på heller om du lämnar baklucka etc orörda. Köp en till 850 och flytta över dom delar du har känns ju ändå som det vettigaste att göra?


Får du inget bra bud åp inlösen då? Eller du e verkligen kär i bilen då e det bara o pynta Det e som sagt inte billigt att lackera. Även om man skulle göra allt själv så kostar det sin peng.


Pratat med dom även om detta och de gör inte så längre, utan de är inlösen som gäller eller att fixa själv


Jo, har ju haft en del bilar kan ja säga o blir aldrig nöjd, men den här gången är jag verkligen nöjd med bilen o vill ha den kvar, men jag vet att man kan köpa lack här på ett ställe hyfsat billigt iaf, men de är ju de med o lacka som blir ett bekymmer sen


Jo det är väl det lättaste iaf, men hade tänkt lacka hela bilen så de blir samma nyans


Är det stora repor? Annars blir det nog bäst om du anv liten pensel typ maskara pensel och fyll i reporna!


Nä fy tusan. Det kommer se värre ut än reporna...





slipa ner hela bilen, ev spackla om du har lite bucklor, tvätta med tinner, klibba hela bilen med duk, värm upp garaget i +20* blanda färg spruta låt torka blanda klarlack spruta låt torka typ


här kan du läsa en hel del om lackering http://www.lackering.forum24.se/


Det beror på vilken typ av färg och hur seriöst man gör det fick själv min bil repad och fyllde i reporna m en pensel och det blev kanon bra.


det blir antagligen att ta en fin pensel eller stift, o sen polera som fan, men ska kolla länken sen Jo jag vet hur man gör så jocke men ja har ingenstans att va på tyvärr


foliera hela bilen


osmart som man är då, vad innebär det?


http://m.youtube.com/watch?v=z4Yzxf1O3Xc


plastidipa den ska tydligen va en jävligt tacksam färg som är lätt att spruta på går på ca 4000 sa lokala färghandlen här i stan





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka