V70 handtag till 850

Har köpt mig ett par S70 handtag i hopp om att kunna byta ut mina gamla original. Bakhandtagen var inga problem att fixa. Med lite micklande fick jag dit dom. Men sen när jag kom till dom främre handtagen vart de jobbigare. Får dit handtaget på förarsidan men det går inte låsa. Vad i hela helvete nu då tänkte jag. Har sätt att själva låsarmen som går in i dörren inte är identisk med originalen. Går det på något sätt att bara shifta låsarmarna? Har letat runt lite men hittar inget svar. Någon här som kan ge mig tips och idéer om hur jag ska göra? Vill inte sätta tillbaka originalhandtagen!



Svar på inlägget: V70 handtag till 850



hade exakt samma problem me mig gamla 850.. slutade med att jag tog bort låsarmen och körde med larmdosan ist


har för mig att man måste modda hållaren något annars passar den inte kör 4st bakdörrhandtag på min dock förra ägaren som monterade fast det är lagom kul nu när batteriet tagit slut flera gånger men nu är jag kung på att få upp huven på 850 utan att förstöra något synd bara att batteri helvete sitter i skuffen med startkablar och en annan bil tar det några minuter innan det går att låsa upp bilen =/


Ja jag har nästan bestämt mig för att köra med 4 bakhandtag istället och skaffa fjärrlås. Någon som vet om man kan fixa det själv och vad de skulle gå på pengamässigt? Är inte så överdrivet bra på bilar men nåt bör man väl klara av. Tack för svaren Ingen annan som kan ha en idé om hur jag ska göra?


Satsa på ett godkänt larm från t.ex Defa, Carguard eller Cobra. Då får du dessutom tag på delar och tillbehör och kan bygga på funktioner som du vill ha.


Bakhandtagen passar inte där fram,men det skall visst gå att använda handtagen från höger framdörr även på vänster sida.


Jag hitta detta larm från Viking Larm, inget att ha eller? http://www.vikinglarm.se/?product_id=132


fu använder två st höger fram handtag till fram, dvs de passar både höger och vänster. Men de skiljer fram och bak. Så för att få låsfritt måste du ha två bakhandtag samt två st höger fram. om det är svårt att få dit handtaget så kan du försiktigt lossa låskistans 3 skruvar några varv så går det lättare att lirka fast "kroken" på handtaget, sen bara dra åt igen.


då några frågat om hur man gör för att få s/v70 handtag på 850 ex hur jag gjorde före, klockan 17.34 före prova på en bakdörr först så man får in tekninken handtag av som sitter under täckbricka, 2st torx T30 skruvhål dörröppnare man tar en lite mejsel o lyfter ut dörröppnare för att U i handtaget lättare glider in, ev lirka handtaget lite bakåt främre del i först, glöm ej gummipackning sätt in bakre delen samtidigt som dörröppnare hålls ute med mejsel håll inne den fasta biten på handtaget som skruvas fast, samtidigt som öppnaren greppar skruva tilbax torxen på framdörrar finns en gummi plopp under den når man öppnaren höger sida klar vä sida bak klockan 17.39 sista vä fram, med dörrlås, dock behåller jag v70 nyckel som backup när larmet inte funkar man kan bygga om låskolv, koda om så du har samma nyckel till tändning 850 jämfört s/v70, pinnen till clås är längre men med försiktighet går det lirka in i plasthylsan i dörrkistan obs tryck inte för hårt på handtaget, låspinnen måste styras noga in i plasthylsan, vid ev behov tag ut igen o göra om proceduren man ser i hålet att pinnen styrs in i plasten, pinnen går förbi låskisten om man inte styr den rätt avn man våld, knäcks plasthylsan, så tålamod klart kl 18.00 anv verktyg torx T30 liten skruvmejsel ett par extra händer att hålla dörrarna tid mindre än 30min för alla 4 dörrar // Ole


Tack Ole för du i stort sätt EXAKT visat hur man gör! Min fråga är nu bara om du använde 2 st högerfram handtag eller om du har vänster handtag på vänster dörr höger handtag på höger dör osv. För själva bytet annars klarar jag av. // Erik





Jag antar att han använde vänster v/s70 handtag på vänster 850 dörr eftersom att han visar skillnaderna på låspinnen Lycka till


Då han har låskolv på vänster framdörr,så lär han ha använt sig av ett vänsterhandtag och ett högerhandtag.På dessa handtag är det bara låskolv på vänster sida .


Åfan, trodde de var lås på höger dörrsida med.


Tjena, tänkte kolla om någon vet hur man gör med låset i framdörren.. Kan man ta ut S/V70 låset i handtaget och ersätta det med 850 låset? Tack på förhand!


Nix, men jag har hört att det går att koda om låset så en 850-nyckel passar i det! //Brådhis


Hmm, okej! Vart kan man göra det? ^^


http://www.jagrullar.se/forum/viewtopic . t&sd=a


Hållt på hela kvällen nu med att försöka få i styrpinnen i låset utan att lyckas knäckte plasthylsan då den ramla ur sen fick jag ej dit den igen,men tänkte ha lås på höger sida men det gick inte heller så hur ska jag kunna lösa detta nu? Finns det nya sånna plasthylsor som låspinnen ska i? Eller kan jag sätta vänsterhandtag på höger sida fram? //Alex





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka