Tona fram o bak ljusen

Tjena! Har funderat på att tona fram o bak ljusen på bilen. Är det lagligt eller inte. Tänkt använda transparent svart färg.



Svar på inlägget: Tona fram o bak ljusen



Vad jag har förstått så är det olagligt. Jag har själv tonat mina och aldrig blivit stoppad för det, men jag använder röktonad film istället för färg.


Det är olagligt. Men visst kan man klara sig länge med en i övrigt laglig och fräsch bil


Enligt lag får man inte förändra godkända (heltyp) lyktor på något sätt. Sedan finns ju alltid möjligheten att gör en liten toning på bakljusen, bra utfört är det svårt att avgöra för lagens män. Strålkastarna är värre... Rekommenderas inte om du inte har råd att betala lite böter.


tack för alla svar så länge man inte förlorar körkortet så e det lugnt haha


Det man kan göra om lyktan har lösa reflektorer är att lacka insidan på lyktan. Inte reflektorn utan all plast inne i lyktan och sen avskärmningen för lampan. Då får man en något mörkare lykta som bör vara relativt laglig och uran försämrat ljus


förtydligande: inte påverka glaset överhuvudtaget!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka