Vilka däck kan/ska jag ha? samt lacksläpp...

tja.. har skaffat in mercedes c63 fälgar.. men sitter nu 225-40-18 fälgarna är 18*8,5 ET35 bilfirman sa att jag ska ha 245-40-18 runt om alt 255/bak och ang fälgarna.. så finns det lacksläpp på samtliga, på själva kromet.. nått man kan göra själv.. lr är det lackering som gäller.. bild på fälgarna finns på sidan.. har kollat på lacksläppet och det är orsakat av stenskott.. så har det kommit under klarlacket.. så de har ej oxiderat..lr vad de nu heter.. tipps uppskattas MVH................



Svar på inlägget: Vilka däck kan/ska jag ha? samt lacksläpp...



du kan gå ner till så lågt som 185/40 och mer! 215/40 sitter snyggare än 225/40 kolla på tyrestretch.com så får du se hur alla dimensioner ser ut


jo visst kan man gå ner.. men funderar att köra på lite bredare däck..


Kolla vad bilen är registrerad med och sen kan du gämnföra med denna tabell http://www.knaggen.se/dackrakning.htm om du bryr dig om att ligga inom lagen vill säga,


Du kan ta bort klarlacken på fälgarna ganska enkelt själv då blir fälgen snygg igen men ömtåligare mot kemikalier!


Har funderat på att göra dt.. har du bra tipps?


Jo jag har kolla på den sidan.. men däckfirman sa att jag borde jora med 245 40 18 lr 255 40 18 me kommer de passa.. å spåra osv?


är oxå lite nyfiken hur man gör det enkelt


Här har ni en enkel guide för att ta bort klarlacken! http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=269057


De va ju bra guide.. men finns den nått enkelt sätt att ta bort klarlacket på kanterna som jag har på fälgarna.. har fälgar påbilen just nu.. lr funkar medlet utan att stoppa fälg i säck?





Du kan säkert lägga bara kanterna, vet inte hur det kommer att påverka den övriga lacken! Det går ganska fort på små bitar 20-30min. Det luktar väldigt mycket och starkt!


man kan ju alltid testa o se om de kommer funka.. hur funkar det med bromsvätska och gasket remover `?


Det kan du googla på, vissa fungerar det för vissa andra inte! Beror på klarlacken. Nyare klarlack har jag för mig stod emot detta men inte den äldre!


jag får testa med tinner.. får maskera lite o testa om lacken släpper annars kommer jag ta våtslip


tjena när det gäller däcken på din bil tycker jag att du ska köra med 245/45-18" runt om du kommer få bra komfort samt att det inte spårar de blir klockrent... ang lacksläppet vattenslipa dom med ett fint papper 1200-2200 blir skit bra ( gjorde de på mina 20" )


tja kevino har funderat på 245-45-18 de passar fram(kommer ej ta i) asså de funkade bra? klarlackade du de sen eller kör med polering bara


Skulle köra på den dimensionen runt om om ja ska va ärlig ... Nope ingen klarlack bara polerat dom lite lätt





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka