Hur lackar man så det ser ut som kolfiber?

Jag tänkte lacka lite plastdetaljer så de ser ut som dem vore kolfiber...Hur ska jag gå till väga? Tack på förhand // Minitaylor - True to the Source -



Svar på inlägget: Hur lackar man så det ser ut som kolfiber?



köp kolfiber väv o lägg utanpå


Men hur fäster man kolfiber väven då ? man kan ju inte bara lägga på den o sen på med klarlack ?


värme pistol kanske ?


Fusk kolfiber går att lacka, du lägger en bas i tex silver sedan har du nått mönsteraktigt typ fiskben eller liknande som du sprayar tex svart igenom på den ljusare ytan, sedan får man flytta "mallen" lite osv. Finns andra sätt också där du lägger på ett valfritt mönter i svart när den är våt. Svårt att förklara, sök på nätet så finner du svar,,, /Tommy.


Köp kolfiberväven och sen motsvarigheten till polyester som är till för kolfiber, finns på biltema ??


Köp som många redan sakt kolfiber väv finns på ex biltema 500kr för 1kvm sedan limmar du på väven på plastdetaljerna använd helst två lager ´funkar även med ett lager


fattar inte varför så många rekomenderar biltemas kolfiber när den inte ens e billig..


För att biltema= med hög kvalite... eller??? Hur mycket ska du fixa till? Jag hra nämligen folie som är kolfiberimitation som ser bra ut. Bra om man ska klä om paneler och så.


jadu.. dra och få tag på lite kolfiber väv.. aplicera på detaljen du skall "draperera" och sen lägg på epoxi som "lim" sen blire låta detta torka.. slipa slipa slipa... altså väldigt finkornit papper.. sen klar lacka och till sist efter det har härdat.. så haru en fin fin detalj i kolfiber.... dock drapererad men det är riktig kolfiber:P iafal rundt om. rätta mig om jag har fel någon..





gå till närmaste hobby butik som säljer radiostyrda flygplansmodeller. går att köpa "film" per meter i olika kulörer däribland "kolfiberlook". plasten värmer du med strykjärn lr varmluftspistol så fastnar de fint å blir en tight passform på va för grejer du nu ska ha de på.


Notera...Jag sa LACKA..inte klä in i kolfiber..Som sokrates sa..jag vet att man ska kunna "Fusk" måla för att få det att se ut som kolfiber...Vad ska man använda sig avv för mönster då?


Div. mönstrat tyg som släpper igenom färg, läste om nån som använde nån sorts underlägg med nabbar på baksidan som han gjorde mönster i vått. Man får prova sig fram helt enkelt,,, /Tommy.


Köp en " Antihalk matta" som finns typ på jula,biltema osv. ) Lägg svart grund på allt.. börja med ett dimmlager med vitt genom mattan. ta sedan och flytta mattan snett uppåt åt höger så du bara ser en 3dje del av dom vita fyrkanterna.. måla lite tjockare med silver.. ! kika min bild.. ¨å gorde jag på min ventilkåpa och kamremskydd.. Mvh jonas


varför göra det svårare för sig.... köp kolfiberimitation som du klistrar/värmer fast. finns på ebay t ex för nån liten slant. Vill du å andra sidan lära dig att lacka så det ser ut som kolfiber för konstens skull så go for it!


Lacka själv och få det bra är nog svårt. Lättare att lämna iväg det då. De6t var ju en länk uppe förut till något företag som lackade olika mönster och effekter. Tror dom andvände en data till det med.


Drapering 1. Köp kolfiberväv, gelcoat(svart), polyester, epoxyförsegling och våtslippapper 2. Ev. slipa detaljen du vill ha i kolfiber eller pensla på ett tunt lager gelcoat för att väven ska fästa ordentligt. 3. När gelcoaten är torr pensla på polyester. 4. Lägg på väven & "rolla" ut den jämnt över ytan. 5. Ev. lägga på ett tunt lager polyester utanpå väven också. 6. När polyestern torkat så lägg på förseglingen(detta för att slippa använda litervis med klarlack) 7. Slipa & klarlacka 8. FÄRDIGT! Good Luck mates!


finns massa filmer på youtube när dom lackar kolfiber, bara att söka och se hur dom gör det dom använder som mall tycker jag ser ut som sånt där nät som man har som halkskydd i husvagnar mm för att saker ska stå stilla


haah nice tråd


om du ska lacka så kan du ju försöka att göra som i den här videon http://www.youtube.com/watch?v=3qDV5gR90zY





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka