Smakråd däckdimension Amazon!

Ärade bröder! Har införskaffat ett set nya fälgar till Amazonen. Och till däck "beställde" jag 195/55/15, men det blev någon miss i kommunikationen och det blev istället 195/65/15 som monterades... Och jag är inte helt nöjd! Jag tycker det är lite för hög profil och bilen ser lite ut som en "Jeep" (Köpte däcken via en bekant. Som även skötte monteringen. Därför kan jag inte gå och reklamera, eller kräva byte! Så om jag vill byta så får jag försöka kränga dessa däcken vidare och sedan köpa nya..) Så min fråga till er: Ser det OK ut, eller är det värt att försöka få tag i nya däck med lägre profil!?



Svar på inlägget: Smakråd däckdimension Amazon!



195/55/15 hade ju inte skadat förstås, men så illa tyckte jag inte det såg ut heller med 195/65/15. Det kan man vänja sig vid.


Det där är ju "rätt" dimension på amazon och i min värld ser det rätt ut. Står i valet och kvalet mellan 185/70/15 eller 185/65/15 till min. Och går man ner i dimension så blir hjulen att se för små ut i förhållande till hjulhusen i min mening.


195/65 ger ju iaf inte "högre" däcksida än originaldimensionen, dvs 165/80 (82?). Fast skillnaden är bara mariginell så jag kan hålla med om att profilen kunde ha varit lite lägre.


Inget jag skulle lägga tid o energi på att "rätta till", tycker inte det ser tillräckligt "illa ut" för det (men, det är ju en smaksak) (Mao; inget jag reagerade på i stil med "men jaha, hur ser det där ut egentligen?!")





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka