Vart kan man fixa en billig ljuddämpare?

Tjenare, undrar vart man kan fixa en billig ljuddämpare så man får lite goare ljud ur bilen Det ska passa till en 740 -88, och även lite tips på hur den ska låta så gott som möjligt. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Vart kan man fixa en billig ljuddämpare?



Bygg 2,5tum från katalysatorn med 2ljuddämpare båda något mindre än orginal dämparna dom nya ska självklart vara av rakt igenom typ har gjort detta på min 244a den mulrar riktigt gött. biltema har biliga ljuddämpare och rör.


har en billig japsdämpare om du e intresserad


Ta bort den sista ljuddämparen och ersätt den med ett 2,5" rakt rör som du kan köpa på biltema eller Mekonomen. Då får du faktiskt rätt gött ljud och det tar inte lång tid att fixa och är inte svårt!


Håller med Generalen, Detta är det enklaste om man inte vill byta ut hela systemet.


Det låter ju inte speciellt svårt men ger det någon sämre prestanda ?


Det är inte svårt, du lossar bara 1 klämma som håller ihop rören och på med det nya. Det du behöver är en stegmuff och klammer och rör då såklart tar väl 30 min att fixa det. Sämre prestanda ger det inte ingen märkbar iallafall


Går det igenom besiktningen med det då?


Ajjemän! 2 av mina polare kör utan sista ljuddämpare och båda rullade igenom besiktningen med det:) På den ena så tog vi bort ljuddämparen ca 2 dagar innan besiktningen och det var inga problem!


Min bakre ljuddämpare läckte och då skulle den inte ha gått igen besiktningen, så jag drog ett rakt rör då gick den igenom





Biltema har väl ljuddämpare osv, där hittar du säkert något roligt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka