Lacka bilen färgtyp?

Tjenare. Är det någon som vet vad lackfärgen heter som de flesta äldre bilar "veteranbilar" är lackade i. Det är ju ingen klarlack på många bilar, men lacken är blank ändå :p Vad heter den typen av lack?



Svar på inlägget: Lacka bilen färgtyp?



Är väl ingen direkt..speciell lack? Tvåkomponentslack antar jag?


Hehe Neä det är ingen speciell lack, ville bara ha reda på vad den heter :p . Min Buick är lackad i sådan lack, och jag tänkte jag skulle fixa till den nu. Men är det helt vanlig 2K lack alltså?


Ska inte svära på det, men jag har för mig att min Mazda är lackad i tvåkomponentsfärg och den är inte klarlackad. Däremot behövde en tidigare 240 jag hade klarlack som avslutning, och tror det kallades för trekomponent..men..jag KAN ha helt fel också. Är bara nåt jag har långt bak i skallen..


hehe okej.. Ska försöka googla lite på saken, eller invänta lite fler svar i tråden


Hoppas det löser sig för dig.


De riktigt gamla bilarna var lackade i "Cellulosalack" som man polerade upp glans på. Annars så kan man ha både 1-komponent eller 2-komponent när man lackar. 1-komponent tillsätter du bara lösningsmedel typ thinner medans du med 2-komponentslack även måste tillsätta härdare. När det gäller lack med klarlack brukar man kalla dom för 2-skiktslack. /Benny


Tror ordet du söker är akrylfärg/akryllack. Det är 2-komplack utan klarlack.


Tackar för alla svar , då vet jag lite va det är jag ska leta efter.. :p





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka