Blåtonade baklyktor?

Är det lagligt att tona baklyktorna blåa? mvh Fredde



Svar på inlägget: Blåtonade baklyktor?



ja tvivlar på det...som polisen säger: dem ända som får ha blåfärgat på sin bil är dom men fan va snyggt dt skulle vara ett råd ring upp polisen o fråga vad dom säger! MVH//Andreas - med blått neon under bilen


klart de e lagligt att måla dem blå, men du måste ha en röd reflex bakåt MEN!! ****Det måste lysa rött när du kör , och rött när du bromsar, och Orange när du blinkar.***** och det blir inge lätt med blåa lycktor..


Vad jag vet får man inte tona lyktor själv. E-märkning upphör när du moddar lyktor.


Hmm... du får nog ha en polare som sitter i bagaget och sätter lösa glas i rätta färger utanpå baklyktorna när du ska bromsa eller blinka.


Du kan ju lacka det som är svart nu till blått men tyvärr kan du inte tona själva lamporna...


Säger snuten nått till dig så är det bara säga att var 4:e svensk är färgblind och att han antagligen är en av dom :p


LoL... Skulle vilja se den polisen som godtar den ursäkten men visst... Ingen har dött av att prova


Tack för svaren


Det är alltid lika roligt att jävlas med snuten





Skönt att se att det finns folk med humor. Man kan inte va som alla andra. Coolt.


Annars får du göra som jag gjorde på polarens Golf... Jag körde med toningsfilm på hans bakljus... Och då vi fick skit för det gick vi bak och rev bort det.... Dock i ditt farr får du väl ta den ljusaste du hittar och den tona på den... Eller om du går til en glasfirma och beställer stenskott-skyddsfilm... den är tjockare och den brukar finnas i samma blåfärg som blåa extraljus har.. Sen tonar du bara på extra mycket med blått på den.. .blir du stoppad.. .riv bort det och vad ska de göra? börfälla dig för ett redan åtgärdat fel??


Nej men någon kommer nog fan garanterat att göra det


Om du bara ska spraya på blå transparent färg så lovar jag dig att du inte kan kalla det för blåa bakljus direkt...blir bara det vita, alltså backljuset som blir synligt bra blått. Resten ser svart ut med man kan väl skymta lite blått då och då..och blinkersen kommer garanterat att blinka grönt.. (egen erfarenhet) Och nej, det är inte lagligt. Så länge det inte lyser/blinkar i rätt färger, och det blir nog lite knepigt =/ satsa istället på helröda eller se om du hittar några roliga på nån stylingfirma?!


KILLAR! Ni skulle se hans baksäte.... Porrigt värre *ler*


Ja färgerna kommer bli:Backljus:Vitt -> Blått Blinkers:Orange -> Grön Färdljus och bromsljus:Röd -> Lila Detta är väl beprovat pga en kompis som valde att tona sina bakljus mörk, men hade bara blått hemma så han spraya på flera lager med blått tills den vart mörk Inte så smart men nu är ju även det beprovat... Dock så gjordes detta på en Amazon som vi hade en jätte-herre-jösses trimmad B20 i som kördes på blackraces en sommar


WV golf hade ju blå bakljus i original på nägon modell, då är det godkänt.


DAMN! vilket trådlyft!


Ja men då är det glaset i sig som är färgat och inte eftermålat. sen som tidigare. jädrar trådlyft


Jag såg det presis när jag klickade i väg det. men bättre sent än aldrig. he he





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka