Tips och Tricks för fälglackering SÖKES!

Är så att jag har planer på att lackera om mina R-fälgar då dom för de första ska lagas lite (kantstötta) + att färgen börjat släppa. Orkar inte höra, lämna in dom på lackeringsfirma osv.. ska jag göra de så får de bli jag själv som gör de. Så tips och tricks är vad jag söker! Funkar biltemas fälglack? Måste dom grundas innan? Allt som kan vara till hjälp är välkommet! Tanken är att lackera med sprayfärg!



Svar på inlägget: Tips och Tricks för fälglackering SÖKES!



Klart biltemas fälglack funkar, billigast är alltid bäst right?(you get the point..) Något som fäster på aluminiumet kan vara bra att lägga dit ja. Riktigt 2K lack är vad du ska ha om du ska lacka något som ska vara snyggt längre än efter första körningen.


Är så svårt att få ett korrekt svar. Vissa säger att biltemas funkar superbra! Andra säger den är skit och vissa säger som du.. man får vad man betalar för men den funkar. Vad är lämpligt märke för fälgfärg egentligen? Hur mycket går det åt till 4 st 18" fälgar? Vad borde totala summan hamna på?


Är väl inget direkt märke som spelar ingen större roll. Jag gillar sikkens men det är ju upp till var och en egentligen, en halvliter färg så har du mer än tillräckligt. Mellan 1000 och 3000 skulle jag tippa för ett bra jobb. silkonbortaggning/vaxtvätta fälgarna, 240P/320P för att slipa före grunden, grund (Snåla inte in på detta), 600P att slipa fälgen med efter grund(viktigt att slipa runt kanter så färgen fäster), Maskera för alla hål så färgen inte kommer på innertunnan(om man bara ska lacka framsidan, kommer bli i det närmaste omöjligt att hålla tunnan ren och snygg annars), blås fälgen "ren", tvätta med silikonborttagningen igen, tak-raga den och måla.


Har själv kört R-fälgar med biltemas grejer det funkar bra en sommar om man inte kör mycket grusväg lägger upp Lite bilder slipat å lackade med färgburk. Men det blir ju helt klart bättre med riktigt färg å spruta.Men har man inte dom grejerna så kan du ju själv klart använda dig av sprayburk. Slipade. grundade å lackade. Använde cirka 5 burkar totalt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka