Lackering med roller och mekanlack

Tjänare. Målade om min mitsubishi galant -92 igår, från vit till svart. För er som funderar på att lackera med roller så ska ni veta att det inte blir lika fint som med spruta. Jag är ändå halvnöjd, lacken blev aningen bubblig och man ser vissa spår efter rollern. Men väldigt lätt, billigt och relativt snabbt. Allting kstade under 1000:-, inklusive verktyg, rostskydd, färg etc. Är bara att slipa lite ätt med våtslippapper, maskera med tejp (rutorna behöve ej eftersom det inte rinner), sedan tvätta hela bilen med tinner, låta det dunsta 10-15 min och sedan rulla på! Blev iaf mycket finare än innan Bilder kan läggas upp om intresse finns.



Svar på inlägget: Lackering med roller och mekanlack



släng upp lite bilder, skulle vara kul att se hur de ser ut


Varför inte bara åka till biltema och köpa en Färgspruta för och göra det ordentligt för?? istället för att Rulla?


Lägger upp bilder vilken min som helst... Anledningen til att jag rullade på det äf eftersom jag inte har någon kompressor, ingenstans att stå inomhus, då jag stod utomhus. Skule vilja se dig ställa dig och spruta billack i ett garage här mitt i centrala Göteborg.


blir nog att köpa en färgspruta när jag ska måla om min micra i sommar.. men var e de bäst o billigast att köpa färg som man kan spraya?


Därför att då krävs helt annan maskering, sen så måste man även maskera hela garaget om man inte vill att allt ska bli i den färgen... Eventuellt måste man kanske köpa en ny större kompressor också om det ska gå lika fort, och då stannar det inte på 1000 kr... Jag och tre polare rollade en gammal ford escort i svart, sen penselmålade vi innanför dörrskarvar, i motorrum och runt bagagelucka där inte rollern kom åt. Vårt kalas stannade under 1000 kr. Kom igen! Släng upp lite bilder!


http://www.garaget.org/mypage/user_imag . _id=440732 Sådär ser det ut på sina vänsta ställen, hoppas jag länkade rätt nu Finns några fler bilder på min sida där man ser helheten, ser bättre ut än vad det verkar. Nu ska ja ut å måla trösklarna och på med backspoilern


jag kommeri nte in på sidan du länkade till jag skulle gäran vilja se resultatet. jag kanske skulle göra något liknade på min nissan här hemma.


linken funkar ej för mig!?


En kompis till mig sprut lackade sin bil utomhus och det blev relativt bra, såg bättre ut än det rollade som var innan





ajrå vet inte varför länken inte funkar, men bilderna ligger på min sida, ni borde kunna kolla dem på så sett, är ingen expert på denna sidan. Jag ska slipa ner det och spruta et par lager över, jag blev inte riktigt nöjd. annarskan jag maila bilder ifall någon är väldigt inresserad.


Finns inga bilder uppladdade på din profil Du har inte laddat upp dom på en bil som är offline då? Prova ladda upp dem via Galleri & Projekt istället.


hallå nu kommer jag in här efter 6 år vad köper man mekanlack? Mvh


Hos mig finns det i lokala järnaffären. Bör finnas hos en välsorterad färgbutik.


okej tackar





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka