ET mått

Hej Vill köpa nya fälgar men har problem med ET-mått. Har försökt fatta det genom massa googlande men de har inte gått.. Enligt VV är mina originala fälgar : 7Jx15 H2 ET 39 och däckdimension 195/65 R15 91V Har en audi b6 modellen (01-04) Vill köpa 18tums fälgar, vet att bultcirklen ska vara 5x112, men vilket Et-mått ska jag då ha? Finns det någon som kan svara preciserat på den rätta måtten eller de rätta et måtten? Även navet kan skiljas åt men vad ja fått höra är att de flesta nya fälgas borras med annan nav så att navringar kommer att användas? Tacksam för all hjälp



Svar på inlägget: ET mått



För samma spårvidd, skall du ha samma ET. Men det kan bli problem om de nya däcken är mycket bredare. Då måste man kolla var bredden kommer ta i först. Inne, mot hjuluphängningen? Då måste man flytta spårvidden, likandant om det kommer ta i skärmkanten, men det finns plats inne i hjulhuset, då kan man beställa fälgar som ger än mindre spårvid... Men för bäst väghålning, styr geometri osv, bör du försöka hålla spårvidden = ET samma som original.


med däck 225/ 40 / 18 skulle ET 35 passa?


Från 195 till 225 är det 30mm skillnad. Med samma ET, breddar du alltså 15mm på både in och utsidan. Finns det plats? Med 4mm skillnad på ET, kommer du troligtvis flytta ut däcket 4mm? Finns det plats? Totalt måste det finnas plats 19mm till på utsidan... (Jag kommer inte ihåg vilket håll plus o minus bygger med ET. Har du plats 2cm både inne och mot hjulhuset, så lär det inte vara problem.) Jag misstänker att du skall köpa begagnat? För om du köper nya, så vet den som säljer grejerna, vad som passar och på vilken bil.


ju högre et ju längre in kommer hjulet


http://www.willtheyfit.com/ Bra och enkel sida, har man något att utgå från och mäta på (originalfälgarna) så är det bara att fylla i nya fälgarnas mått och kolla vilken skillnad det blir





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka