Ang LED Stripes lagligt som pos ljus?

Hej! Som rubriken lyder så undrar jag om eftermonterat LED Stripes är lagligt som positionsljus. vad säger isåfall besiktningen om detta samt herr blå? http://www.tradera.com/led-stripe-30cm- . _177875068 Då mina projektor strålkastare inte har angeleyes eller någon plats för positionsljus hållare i strålkastar huset. Mvh



Svar på inlägget: Ang LED Stripes lagligt som pos ljus?



Det är lagligt både av polis och besiktning, bara du tar bort det befintliga! Du får inte ha 2st samtidigt på samma sida! Så här såg min bil ut när jag besiktigade!


Hur kan du påstå att det är lagligt? Är ju inte lagligt så länge det inte är E-MÄRKT. Att det går igenom bes är en helt annan sak. Har bes mina bilar med eftermonterat xenon o ca 200hk mer än bilen har i org utförande. men påstår inte att det är lagligt bara för att det gått igenom bes bara för det.


Fast här på garaget är det lagligt om ens brorsas kusins kompis besiktigade en gång i Pajala och det gick igenom. Då är det lagligt. För alla. Alltid.


Inget led stripes. men om ni orkar så kolla på min omega. där satte jag 2 röda diodskruvar som höll nummerplåten. Bes brydde sig inte, men snuten gillade det inte, jag sa att jag var och bes med detta och att dom inte sa något om det. Polisen ringde bes och fråga om detta. Bes sa att det fick polisen sj sköta. så jag fick koppla ur skiten. för dom sa att det var svårt att se nummerplåten.


Vilket liv det blev på detta nu då. Du får sätta led-stripes så länge du inte sätter dom i lyktorna eller bytar färg på dom. Sätter du riktiga DRLs vid ex dimljusen så säger farbror blå ingenting om det. Har själv satt i 8mm leds i mina lyktor och polisen har inte sagt ett enda ljud om det. Gör det proffessionellt så är det ingen som bryr sig. Sen om det är lagligt ska jag faktiskt inte säga nåt om alls då jag faktiskt INTE VET.


hoppas du tänkt att ha dessa led som parkeringsljus,, och INTE som drl,, blir ärligt talat vansinnig på alla som tror deras diodslingor syns,, vilket de faktiskt INTE gör,, utan i regn så kommer nån nisse å HOPPSAN var faaan kom den bilen ifrån,, jaha den hade diodslinga å inte riktigt lyse


Undrade helt enkelt bara om man kunde ha det som Positionsljus


men det blir nog bra, tack för alla svar!


det tror jag du kan ha kör på det,, men koppla det lätt så OM bes inte gillar det så kan du ju koppla in orginal snabbt, å koppla ur dioderna snabbt





Aa, men det är problemet, jag kan inte montera fast positionsljuset i strålkastar huset.. annars hade jag gjort det


Det är inte lagligt då bilen är helhets godkänd. E märkning har bara med om varan får säljas inom EU inte vad som får användas på bilar, min fjärrkontroll till tvn, badrums vågen aa allt....är e märkt. Så nej du får inte montera något sånt lagligt sen om snuten är okunnig eller lat, samma som besiktning är en helt annan grej.


Heltypsgodkänd har med årsmodell att göra, alla efter typ 92-93 är det om jag inte mins fel. Du kan ha det som positionsljus! Inga problem!


du minns tyvärr fel,, 97 på en av mina bilar,, olika från bil till bil





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka