Hur man tar sig igenom besiktningen med tonade fram-rutor (Bild-Guide).

Hej Fick mig en flygande besiktning och en anmärkning på mina tonade framrutor. Slutade med att jag fick en hel ombesiktning och enda anmärkningen var framrutorna. Bilder på toningen och på bilen: http://www.garaget.org/?car=254031 Såhär gick det till: En dag.. Vanlig "rutinkontroll"..... Tog och köpte mig Plexirutor, 500kr för 2st i denna storlek. Veva ner dom tonade och tog även bort säkringen till elhissen. (Använde eltejp som list till plexi rutorna) Och bilen gick igenom helt utan anmärkningar, varken på rutorna eller något annat på bilen. Eftersom jag hade anmärkning på framrutorna så var jag tvungen att ha otonade rutor. Annars hade det funkat med nervevade rutor och ta bort säkringen. Hoppas detta blev till någon nytta. Lycka till i fortsättningen ni med tonade fram rutor :



Svar på inlägget: Hur man tar sig igenom besiktningen med tonade fram-rutor (Bild-Guide).



Mycket intressant ! Och väldigt smart ideé, Man har hört så mycket om detta från folk och alla har sin historia att berätta. Så du klarade dig galant här ? Checkar dem inte om rutan går att rulla ner, och om där är märkning på rutorna ? (Reg nummer etc.) Sen har man hört att vissa besiktningsgubbar sätter in egna säkringar, för att dra upp eventuella rutor osv. Funkar detta på den vanliga besiktningen också ? checkar dem inte så att el-hissarna funkar och så ?


Besiktningsmannen kommenterade inte ens rutorna. Jag fick mig ombesiktning ca 10dagar innan den riktiga besiktningsperioden så jag tog in den på den riktiga besiktningsperioden och visade att jag hade anmärkning på pappret jag fick av trafik polisen. Kan även lägga upp bilder på mitt bes papper och den från flygande besiktningen, även på min dåligt tejpade list.


Enl en gubbe jag pratade med om just detta. så sätter han en 2,om inte rutan går att få upp (ofullständing besiktning). Just av den anledningen att mörkheten ej kan bedömmas.


Men hans rutor är ju "uppe"?


Vart får man tag på färdiga plexiglas rutor?


Jag köpte dom ca 90x90 i storlek och kapade ut formen själv. Använde en stor kartongbit som marginal, ska vara någon cm extra så den biten kan trängas in i listerna som är till den riktiga rutan.


men fortfarande så går bilen inte igenom besiktning med tonade rutor, de rutor som han monterar dit har ju ingen solfilm.. bilen e ju lika olaglig när han rullar ut från besiktningen som när han rulla in.


Ja, vart vill du komma? besiktningsgubben kommer ju inte veva upp rutorna eftersom de redan är "uppe" alltså kommer bilen bli godkänd för insatsrutorna är inte tonade.


Smart och smidigt! Klyftigt!





Vart jag vill komma ? Jo till vad som kan hända OM man hissar ner och drar säkring.. borde väl inte va så svårt att förstå vad jag menar.. Vad jag ser så har jag inte citerat TS.


Det är ju bara hoppas att Gybbarna som besiktar har en "slö dag" så dom inte orkar testa el-hissar /vevar om man kör något av detta exempel, sen det värsta som kan hända är att man får en anmärkning och får rulla ut och in en gång till


Jo är ju det,, gör man ju vid övriga 2,or oxå


Och vad har det öht med TS inlägg att göra? han säger inte att man ska hissa ner rutan och dra säkringen och sedan köra in o besiktiga, han säger man ska hissa ner och sätta dit en plexiglas bit för att lura besiktningsmannen att man har en ruta som inte är tonad. De kollar ju ffs inte om fönsterhissarna funkar på bilprovningen! skulle väll isf va om man kör in med rutan nere för att se om det är tonat men nu gör man ju inte det! Sen kan du ju se att det är evilaudio jag kommenterar där och inte dig.


Å herrejösses... första gången någonsin nån råkar gå OT....skrattretande..


Varför ska dom röra fönsterhissarna om rutorna sitter uppe och helt tydligt är otonande?


Härligt! Ska köpa lite plexiglas och skära ut så att dem passar. Två år i rad så har jag kört ner ALLA rutorna och dragit båda säkringarna och besiktat på olika ställen men ska nog köra plexiglas detta år pga att jag har min period ganska sent så det är lite svårt att tajma in tiden med icke regn en oktober dag


1: totalt olagligt 2: totalt livsfarligt med PLEXI... vad var det för en idiot till glasmästare som sålde dig PLEXI ? När plexi krossas så bildas det sylvassa delar som flyger runt o kan skada/döda dig Det är LEXAN/MAKROLON du skall ha. & oavsett vilket så om besiktningsgubben fingrat på dina fönster så hade du fått regbesiktning/ombesiktning/körförbud på dessa istället. bara ren o skär tur hade du.


Detta var rätt smart Jag har besiktat med nervevade rutor o tagit bort säkringen och frågade besiktningsmannen/tjejen varför rutan inte går upp så säger jag att de är bortplockade som de är tonande och då har det inte varit något beskymmer...


Känns juh inte som han åkte nån längre sträcka med de rutorna med tanke på att han använt ELTEJP för att göra listen..Förövrigt lär väl vanliga sidorutor göra det oxå, de brukar juh inte vara laminerade. Tråden handlade juh trots allt om hur man smidigt och billigt kunde lösa problemet med tonade rutor och ombesiktningar. Är juh trots allt både omständigt och några hundra kronor dyrare att köra med "besiktningsrutor".





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka