AKUT!!! Höja coilovers volvo 855

Har monterat coilovers på bilen, men dom är i lägsta läget o de är bes på torsdag! har ngn tyskmodell köpt på collexstyling, innehållande fjäderben/stötdämpare, stor fjäder bricka liten fjäder med mera, jag skruvar upp dom skruvarna som man ska när man ska höja bilen, den blir några cm högre, MEN den lilla nedre fjädern kläms ihop så den kan inte fjädra, kan tänka mig att detta inte är att föreslå på en besiktning? kan man ta av den lilla fjädern o dra upp skruvarna till den stora o besikta så? eller släpper dom den igenom även om den är grymt låg med tanke på att allt sitter fast o den fjädrar tacksam för väldigt snabba svar mvh franssonjr



Svar på inlägget: AKUT!!! Höja coilovers volvo 855



Är det hjälpfjädern du har problem med? Den röda fjädern där nere. http://www.l-m-r.se/p/volvo/740760/vagh . ilink.html


aa precis, den kläms ihop när ja skruvar upp skruvarna så den inte kan fjädra kan man ta bort denna o sätta skruvarna under den övre fjädern? har ju trots allt gängor dit?


Aa, den kan du ta bort. Dock är jag osäker på om det kommer lösa ditt problem.


Hjälpfjädern är väl bara till för att hålla fast den riktiga fjädern?


Men liksom som den står nu så är det fjädrings väg på båda fjädrarna, men bilen är jättelåg och nästan lika stötig som kapade fjädrar, kan jag besikta den så? Eller ska jag höja den några cm o ha hjälpfjädern ihopklämd på bes? Eller ska jag ta bort hjälpfjädern och prova? Borde den inte bli både högre och mjukare om jag tar bort den? Och hur ser bes på detta med fjädrar o coilovers o allt sånt?


precis, de är bara skruva upp coilisen mera, även fast "hjälpfjädern" kläms ihop, den sitter enbart där för att den stora fjädern ej ska hoppa eller hur man nu ska förklara det


Så Bilprovningen skulle inte säga något om hjälpfjädern inte har någon fjädringsväg? Men hur anser dom om stötigheten då? För den är stötig nu o lär väl bli mer om den kläms ihop?


Hjälpfjädern är inte till för att fjädra. Den ska vara ihopklämd när bilen står på hjulen. Men det är väl en mutter för hjälpfjädern och en mutter för den riktiga fjädern. lr så snurrar man hela fjäderbenet. Beror på vilka coils du har på kärran. Kan du länka de du har? Satte du dit dem själv?


Som övriga skriver ang hjälp fjädern stämmer att den ska vara ihop när bilen står på hjulen. Ang stötighet, så är det inget som besiktningen bryr sig om. Förstår inte riktigt vad problemet är för dig. Vill du höja den mer, så är det bara att spänna justeringsringarna, så lyfter du bilen. Det enda som besiktningen kan gnälla om är när den är för låg. De kan inte bromstesta den om du inte kommer ner i bromsgropen. Själv besiktigar jag bromsarna på gatan för jag kommer knappt in i hallen.





Sitter på mobilen tyvärr så men det är några från collexstyling, sänker 30-80 fram 30-60 bak, kosta typ 3790 elr nått sånt, o de är ingen mutter till den stora fjädern utan det är två under den lilla, en för höj o sänk o en låsmutter, de enda som sitter mellan fjädrarna är en ca 3mm tjock aluplatta


Okej men då är det ingen fara som det är alltså? Förutom att den är lite för låg då men då är det bara ut o skruva åt då Tack så hemskt mycket för svar!


De ska bara vara att skruva upp de två "brickorna" för att höja den.. Sen att de blir stötigt är för att det är coils plus att för de priset så brukar det oftast vara stenhårt bara.. Ser ju ut som TA teknix lr va don nu heter.. Satte de på en bmw och man kunde ju lix gärna ha haft ett järnrör ist för fjäderben ungefär..


Är det riktiga grinollar så kan de klaga på att den är för hård oxå, jag fick byta till original fjäderben på golfen fastän coilsen är tüv-godkända.


Spelar "Tüv" någon roll här i Sverige då? De är väl Tyska besiktningen lr något?


Ska duga i EU som jag har fattat det.


Javisst så heter dom


Karlstads bilprovning är grinollar, men nåra kompisar har bessat med bland annat kapade fjädrar o korta fjädernbenen o de har gått igenom stötigt iofs så de går nog bra


Så vet du varför dom är hårda och studsiga


angående att bilen är stötig kan dom inte säga så mycket om, Jag besiktar alltid min evo me coilisar på, dom har klagat på att den är hård men det kan dom inte sätta någon tvåa på. Så egentligen kan du åka in även fast din bil är tok låg, så länge fjädrarna sitter fast som dom ska och inte kan hoppa ur sin position. Så fick jag det förklarat när jag pratade med dom.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka