Blästring av diverse delar...

Här kommer lite bilder på fälgar som vi håller på att renovera. Före: Röda centrumringar Före: Skålarna Centrumringarna nybästrade o fina. Skålarna e nyblästrade o fina. Har en "skål" kvar att blästra. Precis börjat att glasblästra centrumringarna. Glasblästrade centrumringar. Så här ser det ut nu för stunden.



Svar på inlägget: Blästring av diverse delar...



Ser jävligt bra ut!!


Ser riktigt bra ut! Blästrar du med sand först för att inte glasblästringen inte "orkar" ta bort färgen mm.? Skulle vara kul att se din utrustning annars Vad blir det för lack på fälgarna annars då?


Tack ska du ha....


Tack ska du ha... Blästrar först med stålsand lite försiktigt och se avslutar jag med glaskulor.. Det är en kompis fälgar som vi renoverar..


Här kommer några bilder på vår utrustning. Inne ifrån skåpet. I detta skåp kör vi med glaskulor. Vi har även snart en blästertank att tillgå. Glaskulor o blästertejp att maskera med.


var köper du glaskulorna?


Vi köpte säcken på swedol.se


Vad är fördelen med en blästertank? /Markus


Här kommer bilder på mina motordetaljer som jag har glasblästrat. Glasblästrat insug till mitt Golf 16v projekt. Ventilkåpan till golfen. Glasblästrade konsoller till motorn. Glasblästrade hålskruvar till mitt 16v projekt. Även nya bultar odyl glasblästras.





Fördelen med blästertank är att du får ett helt annat tryck när du blästrar. Och du kan blästra en kaross med en sån här blästertank typ... Och du kan blästra ute när det e fint väder:) Några fördelar...


Det intressanta är ju tryckluftsanläggningen. Är det inte kyltork och vattenavskiljare på anläggningen skulle inte jag vilja ha blästrat ivartfall. /Tommy.


Varför? Förklara gärna lite mer...


Komprimerad luft innehåller extremt mycket fukt/kondens. Detta följer med sanden och och hamnar på materialet. En kyltork torkar luften så minimalt med fukt finns i luften. /Tommy.


Tack för svaret... Det får vi kolla upp lite mer...


Sjyssta prylar och fint blir det! Jag har tillverkat ett eget blästerskåp och det fungerar mycket bra också Får man fråga vad för kompressor ni använder er av?


Just nu så kör jag allt på jobbet pga att kompressorn vi brukar använda strular men det ska fixas. Det enda jag vet om kompressorn är att det e en gammal modell och är en kolvkompressor...


Liten Update!!! Då är fälgarna klara och här kommer lite bilder på d..


Blev riktigt snyggt!


Tackar...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka