Värmetest av 35W, 55W och 75W xenonlampor

Hallå! Det är många som frågar om 35W, 55W & 75W xenonlampor är mycket varmare än halogenlampor så idag tog jag mig tid att göra ett test för att en gång för alla utesluta om de var så mycket varmare lite oväntat resultat . Ni kan läsa allt om det i länken nedan. Stylingwebbens värmetest av xenonlampor. Är det några fler test ni vill att jag gör för att reda ut problem eller omdiskuterade ämnen angående xenon så kontakta mig så ska jag se om jag kan lösa det. Testet är gjort på stylingwebbens xenonlampor, har ej testat lågbudgetlampor om de har högre temperatur.



Svar på inlägget: Värmetest av 35W, 55W och 75W xenonlampor



Jag som nyss har köpt 75w xenon till Mantan (små reflektorer). Men det kan väl inte bli varmare än 100w h4 som sitter i nu? Bra test annars :-)


, tror jag knappast.., då i testet här så testades 55w halogen ( halogen har en värmeförlust på ca 90% ?? ) så med lite matte så skulle en 100w halogen ha utvecklat nästan dubbelt så mycket värme.., så du klarar dig nog ( på eget risk.. ) rolig sak som hände med mig.., har kört 75W xenon i helljuset nu ett tag och uppgradera parkeringsljuset till dioder , som råkade sitta 4-5cm ifrån xenon lampan.., kort sagt tennet i dioderna smälte och dem föll isär...... någon råd??


Använd inte lysdioder där ^_^ Lysdioder tar dessutom stor skada när de är i för varma miljöer, det är därför man inte kan göra perfekta LED canbuslampor. Om man sätter dit för mycket resistorer blir lampan för varm och lysdioderna går sönder.


Var det verkligen oväntat? Fått för mig att det är "vida känt" att xenon är "bra mycket svalare". Men det är kanske bara jag som fått för mig det (att det var så välkänt menar jag)


Det var väl inte oväntat resultat direkt... Det är väl inte någon som påstår att en xenonlampa skulle bli varmare. Mer energi blir till ljus än till värme. Det är därför dom lyser mer vid samma watt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka