C70-skärmar(gen1) på 850?

Vill börja med att säga att jag inte är ett Volvo-fan och inte har en Volvo för tillfället. Ändå kan jag inte låta bli att undra om det finns någon som har moddat dit C70-skärmar på en 850/S70/V70? Tycker att dom kantiga skärmarna som liknar skärmarna som sitter på 740/940 är så fula på 850/S70/V70. Då 850 och V70/S70 är i grunden samma bil och C70 är baserad på S70/V70 så borde denna modifikation se rätt så OEM ut? När jag t.ex. såg 850'n på startsidan, så slog det mig hur perfekt den nästan var, men då den har dessa kantiga skärmar så känns den nästan perfekt, inte helt perfekt alltså.. Har sett ett projekt som var rätt nära och det var en V70(gen1) tror jag som fick nyare V70-front och även skärmarna från den nyare V70´n, alltså inte helt som det borde Någon mer som funderat på detta? Finns det något bygge där man gjort som jag beskrev?



Svar på inlägget: C70-skärmar(gen1) på 850?



Om du säger att S/V/C70 är samma bil så borde det inte vara några problem. Har sett flertalet som monterat S/V70 front på 850.


Jag pratar dock inte om S70/V70 front på en 850, det är ju i princip bolt on. Jag pratar om runda C70-skärmar på en 850, istället för dess kantiga skärmar. Då även S70/V70 hade samma skärmar som 850 så kvarstår problemet..


C70 och S/V70 har likadana framskrämar och front. Får editera, fronten är inte den samma, den är lite rundare och lite annorlunda på C70


Problemet blir väl sånt fall vid dörrarna där dem också är rundare mot vad 850´n har


Vem pratar om front? Det var Putteliten som pratade om front och mitt svar var riktat till honom. Jag pratar om SKÄRMAR. Skall vara extra tydlig nu, ni vet det där "hålet" som finns ovanför ett hjul, även kallat skärmkant? Den menar jag. Prata inte om andra karossdelar nu tack.


Funderade också på det för när jag jämförde 850 med C70 så var linjerna annorlunda runt skärmkanterna..


Som sak blir mycket att bygga om för att få det o passa


Med front så menar jag skärmar huv stötfångare och allt där till.


Skärmarna såg ju inte ett dugg lika ut. Men är inte strålkastarna likadana? Kom på att jag sett en 850 i Linköping med C70 huv, stötfångare och dom klarglas strålkastarna.





Får be om ursäkt, var helt hundra att de var samma pryttlar tills jag kollade upp och jämförde. Men som sagt det ser ut att vara ganska stora skillnader vid dörrarna samt att linjerna är lite olika markerade.


finns bara en enda del i den yttre karossen som är densamma för c70 som s/v70 och det är huven. skärmarna har en linje som går inåt i sig, medans s/v70 har en som går utåt som en kant (som fortsätter över dörrarna strax under glaset) dessutom har c70 rundare öppning för hjulhuset och dessutom går skärmen ner och över tröskeln tills en liten bit in under dörrarna. s/v70 slutar skärmen i nederkant strax ovanför tröskeln sen är ju även plastlisten olika och även urgröpningarna för dem. eftersom ytterbackspeglarna är olika på c70 jämfört med s/v70 så behövs det nog även göras modifieringar där oxå. mycket jobb som ändå kommer se konstigt ut senare men som sagt, s/v/c70 har exakt samma huv ^^





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka